İstanbul Gündemi

REMRES sokağın nabzını tuttu! Seçmenin yüzde 52.1’i...

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
12 Mayıs 2023 Cuma 10:01

Türkiye’nin sandık başına gitmesine 48 saatten az bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı adayları ve partiler, en fazla oyu alabilmek için kıyasıya bir yarış içerisinde.

AK PARTİ ZİRVEDE

Ankette, ‘Milletvekili Seçimlerinde Hangi Partiye Oy vereceksiniz?’ sorusuna seçmenin yüzde 34.9'u AK Parti, yüzde 30,4'ü CHP, yüzde 12.6'sı İYİ Parti, yüzde 9.2'si Yeşil ve Sol Parti, yüzde 7.3'ü MHP, yüzde 1.8'i TİP, yüzde 1.3'ü Memleket Partisi, yüzde 1.1'i Zafer Partisi seçeneğini tercih etti.

KATILIMCILARIN YÜZDE 52.1’İ ‘KILIÇDAROĞLU’ DEDİ

Seçmenin nabzını tutan REMRES Kamuoyu Araştırma ve Danışmanlık, vatandaşa ‘Milletvekili Ve Cumhurbaşkanı Seçimlerinde Kime Oy Vereceksiniz?’ sorusunu yöneltti. Cumhurbaşkanı seçimlerinde katılımcıların yüzde 52.1’i Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 44.1’i Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 2.1’i Muharrem İnce, yüzde 1.7’si Sinan Oğan yanıtını verdi.

2. TURDA KİM KAZANIYOR?

Cumhurbaşkanı seçimlerinin olası 2. tura kalması halinde ‘kime oy vereceksiniz?, sorusuna da seçmenlerin yüzde 55.4’ü ‘Kemal Kılıçdaroğlu’, yüzde 44.6’sı ‘Recep Tayyip Erdoğan’ dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi