İstanbul Gündemi

A MİLLİLER’İN DÜNYA KUPASI YOLCULUĞU BAŞLIYOR

Player yükleniyor...
Haberler / Spor
7 Aralık 2020 Pazartesi 14:19

İsviçre‘nin Zürih kentindeki organizasyon, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi nedeniyle konuklar olmaksızın çevrim içi ortamda TSİ 20.00‘de düzenlenecek.

FIFA Efsaneleri programının üyelerinden İtalya Millî Takımı‘nın eski oyuncusu Daniele De Rossi ve Hollanda Millî Takımı‘nın eski futbolcusu Rafael van der Vaart da kura çekimi etkinliğinde görev alacak.

Kura çekimi, TRT Spor‘dan ve FIFA‘nın resmî internet sitesi FIFA.com üzerinden canlı olarak yayınlanacak.  

UEFA‘ya üye 55 ülkenin yer alacağı kura çekimine, Türkiye 2. torbadan katılacak. FIFA tarafından 27 Kasım 2020 tarihinde açıklanan ülkeler sıralamasına dayanarak belirlenen kura çekimindeki torbalar şu şekilde olacak: 

1. Torba: Belçika, Fransa, İngiltere, Portekiz, İspanya, İtalya, Hırvatistan, Danimarka, Almanya, Hollanda

2. Torba: İsviçre, Galler, Polonya, İsveç, Avusturya, Ukrayna, Sırbistan, TÜRKİYE, Slovakya, Romanya

3. Torba: Rusya, Macaristan, İrlanda Cumhuriyeti, Çekya, Norveç, Kuzey İrlanda, İzlanda, İskoçya, Yunanistan, Finlandiya

4. Torba: Bosna-Hersek, Slovenya, Karadağ, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan, İsrail, Belarus, Gürcistan, Lüksemburg

5. Torba: Ermenistan, Güney Kıbrıs, Faroe Adaları, Azerbaycan, Estonya, Kosova, Kazakistan, Litvanya, Letonya, Andorra

6. Torba: Malta, Moldova, Lihtenştayn, Cebelitarık, San Marino

Kura Çekimi Prosedürü

• 55 üye ülke, 5‘i 6 takımlı, 5‘i de 5 takımlı olacak şekilde bulundukları torbalara göre toplam 10 gruba dağıtılacaktır.

• Kura çekimine 1. Torba‘dan başlanacak ve 6. Torba‘ya ilerlenecektir.

• Adları çekilen takımlar, alfabetik olarak A Grubu‘ndan J Grubu‘na doğru yerleştirilecektir. (Örn. Adı ilk çekilen takım A Grubu‘na, sonraki B Grubu‘na konulacak ve prosedür devam edecektir.)

• Kura çekimiyle ilgili bir istisnai durum oluştuğunda, ilgili takım bir sonraki müsait gruba yerleştirilecektir.

• 6. torbada yalnızca 5 ekip bulunduğundan, bu takımlar F‘den J‘ye kadar olan grupların 6. sırasına yerleşebilecektir.  

• 2021 UEFA Uluslar Ligi finallerinde mücadele edecek 4 takımın (Belçika, Fransa, İspanya ve İtalya), müsabaka oynamak için uygun tarihleri diğer ekiplere göre daha az olacağından, söz konusu 4 takım, 5‘li gruplara yerleşebilecektir.

• UEFA Yönetim Kurulu‘nun almış olduğu karar doğrultusunda, Azerbaycan-Ermenistan, İspanya-Cebelitarık, Kosova-Bosna-Hersek, Kosova-Sırbistan, Kosova-Rusya ve Ukrayna-Rusya takımları aynı grupta yer alamayacaktır.

• Kış koşullarının ağır geçtiği 10 ülke belirlenmiş ve maçların oynanmasının önüne geçecek zorluklar oluşmaması için şu takımlardan maksimum 2 tanesinin aynı grupta yer alabilmesi şartı konulmuştur: Belarus, Estonya, Faroe Adaları, Finlandiya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Norveç, Rusya, Ukrayna)

• Takımların uzun seyahatler nedeniyle zorluk yaşayabileceği 20 güzergah belirlenmiştir. Bir grupta bu ülke eşleşmelerinden yalnızca bir tanesi gerçekleşebilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi