İstanbul Gündemi

Akın İlhan: ‘Aşure Günü İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirsin’

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı İlçe Başkanı Av. Akın İlhan, Aşure Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Akın İlhan: ‘Aşure Günü İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirsin’
Haberler / Politika
28 Temmuz 2023 Cuma 11:41

“HZ. HÜSEYİN EFENDİMİZİN ŞAHADETİ TÜM MÜSLÜMANLARIN KALBİNDE AYNI SIZIYI OLUŞTURUR”

“Muharrem ayı, Müslümanlar için dînî, tarihî ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir zaman dilimidir. Hz. Adem’in tövbesinin kabulü, Hz. Nuh’un gemisinin Tufan’dan selâmete çıkması, Hz. İbrahim’in ateşten kurtulması ve Hz. Musa’nın Firavun’un zulmünden kurtuluşu gibi olaylar bu ayda gerçekleşmiştir. Peygamberimizin sevgili torunu, ciğerpâresi, Hz. Hüseyin’in ve çoğu ehl-i beytten 72 kişinin Kerbelâ’da önce açlık ve susuzlukla işkenceye maruz kaldığı, ardından da hunharca şehit edildiği bir felaket ve matem ayıdır. Kerbelâ Olayı, tüm Müslümanların ortak acısıdır. Hz. Hüseyin Efendimizin şahadeti tüm Müslümanların kalbinde aynı sızıyı oluşturur. Aradan asırlar geçmiş olsa bile her Muharrem ayı geldiğinde kabuk bağlayan yaralarımız yeniden kanar. Bu acı ve zulüm dolu olayı izah edecek, onu mazur gösterecek hiçbir neden olamaz.”

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ORTAK BİR TAT YAKALAMAYI HEDEFLEMELİYİZ”

“Aynı imanı, acıyı, özlemi taşıyan kalplerimizi birleştirelim. Yüreğimize Hz. Hüseyin’i alalım, gönüllerimizi birbirimize açalım, kollarımızı muhabbetle buluşturalım. Kerbelâ’nın hüznü kalbimizde kalsın, başka hüzün yaşamayalım. Tarihî acılarımızı, dertlerimizi, İslâm’ın izzet ve itibarı adına ferasetle, basiretle, sorumluluk ve duyarlılıkla ele alarak, daha iyi bir geleceğin inşasına katkı sunalım. Çünkü gün birlik günüdür, gün Hacı Bektaşî Velî’nin deyimiyle ‘Bir olma, iri olma, diri olma’ günüdür; gün ikilikten kurtulma, dayanışma, paylaşma günüdür. Bu özel günde kaynayan kazanlarda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Unutmayalım ki matemleri bir olan milletin geleceği de, idealleri de, bu coğrafya üzerindeki kaderi de birdir, beraberdir ve ortaktır. Öyleyse birbirimize gönüllerimizi açmak hepimizin vazifesidir! Bu duygu ve düşüncelerle, Muharrem ayı münasebetiyle oruç tutan vatandaşlarımızın oruç ve ibadetlerinin hayırlara vesile olmasını ve Hakk katında kabulünü temenni ediyorum. Muharrem ayının ve Aşure Günü’nün birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirmesini; ülkemize ve tüm İslâm alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenâb-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi