İstanbul Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan polislere önemli mesaj! ‘Yetkiyi kullanırken asla sınırları aşmayın’

Ankara Gölbaşı’ndaki Polis Akademisi mezuniyet töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, polislere dikkat çekici mesajlar verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan polislere önemli mesaj! ‘Yetkiyi kullanırken asla sınırları aşmayın’
Haberler / Politika
28 Temmuz 2023 Cuma 09:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Gölbaşı Polis Akademisi’nde, Polis Meslek Yüksekokulları mezuniyet törenine katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

“Darbe girişiminden bugüne toplam 41 bin emniyet mensubunun kurumla ilişiği kesildi. Teşkilatımızı güçlendirmek için 31 bin çarşı ve mahalle bekçisi aldık. Komiser yardımcısı, polis memuru ve sivil personel olarak ise toplam 128 bin personel alımı gerçekleştirildi. Böylece, farklı unvanlarda toplam 158 bin 682 personel alımı yaparak emniyet teşkilatımızın eksikliklerini fazlasıyla giderdik. Halihazırda 340 bin emniyet personelimiz görev yapıyor.”

“ALÇAKLIKLARININ HESABINI TEK TEK SORDUK, SORUYORUZ VE SORACAĞIZ”

“Örgütü sadece sınırlarımızı içerisinde değil, Irak ve Suriye sahasında da başını kaldıramaz hâle getirdik. Terörü kaynağında kurutma stratejimiz çerçevesinde nerede bir terör kümelenmesi varsa hemen yok ediyoruz. Döktükleri şehit kanların ve vatandaşlarımıza yaşattıkları acıların bedelini bölücü örgüt mensuplarına misliyle ödetiyoruz. Polis memurumuz Fethi Sekin’in, diplomatımız Osman Köse’nin ve daha nice kahramanımızın şehadetinde parmağı olan hepsine alçaklıklarının hesabını tek tek sorduk, soruyoruz ve soracağız.”

“İNSANIMIZI NE KADAR KORURSANIZ, NE KADAR YÜCELTİRSENİZ, DEVLETİMİZ DE O DERECE BÜYÜYECEK”

“Sizlerden şu hususlara her zaman dikkat etmenizi istiyorum. Bizim devlet geleneğimizin altı asırdır değişmeyen esası ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ prensibidir. İnsanımızı ne kadar korursanız, ne kadar yüceltirseniz, devletimiz de o derece büyüyecek, gelişecek, güvenli ve huzurlu bir yer hâline gelecektir. Ne vatandaşına tepeden bakan jakoben anlayışın, ne insanına zulmeden ceberut zihniyetin bizim tasarrufumuzda ve tasavvurumuzda yeri yoktur.”

“KURALLARA RİAYET EDEN İNSANLARIMIZA KARŞI HER ZAMAN MÜŞFİK DAVRANIN”

“Kanunların size verdiği yetkiyi kullanırken asla sınırları aşmayın. Meslek hayatınız boyunca kanundan, hukuktan, ahlaktan ve sizlere daima doğru yolu gösterecek vicdan pusulanızdan ayrılmayın. Milletin canına, malına, namusuna kasteden vicdansızlara karşı tavizsiz, kurallara riayet eden insanlarımıza karşı her zaman müşfik davranın. Milletimizin desteği yanınızda olduğu müddetçe hainlerle, teröristlerle ve suçlularla çok daha kolay mücadele edeceğinizi unutmayın.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi