İstanbul Gündemi

Altın Yunus’lar sahiplerini buldu

8-16 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşan 11. Boğaziçi Film Festivali’nin, 16 Aralık akşamı gerçekleştirilen ödül töreninde “Altın Yunus” ödülünü alan isimler belli oldu.
Altın Yunus’lar sahiplerini buldu
Haberler / Kültür-Sanat
17 Aralık 2023 Pazar 12:55

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, Turkcell ve Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğu, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ve Türkmedya’nın ana medya sponsorluğu, İGA PASS’in seyahat ve premium hizmetler sponsorluğu, Akli Film ve Fiyap’ın ödül sponsorluğu ile Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 8-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 11. Boğaziçi Film Festivali, 16 Aralık Cumartesi günü AKM Tiyatro Salonu’ndaki ödül töreniyle sona erdi.

“A HOUSE IN JERUSALEM” FİLMİ EN İYİ FİLM SEÇİLDİ

Törende Umut Evirgen’in yönettiği “Annesinin Kuzusu” filmi Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film seçilerek 200 bin TL değerindeki Altın Yunus Ödülü’nü kazandı. Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise Muayad Alayan’ın “A House In Jerusalem” filmi en iyi film seçildi.

YILIN EN İYİ YERLİ FİLMİ “ANNESİNİN KUZUSU”

Başkanlığını Türk sinemasının önemli tarihçi ve yazarlarından biri olan Burçak Evren’in yaptığı ve senarist Hilal Çelenk, yönetmen Ahmet Sönmez, sinema yazarı Serdar Arslan ve yapımcı Esi Gülce Kutluata’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi, Umut Evirgen’in yönettiği “Annesinin Kuzusu” filmini yılın en iyi yerli filmi seçti.

YILIN ‘EN’LERİ

En İyi Senaryo Ödülü Yiğit Küçükkibar

En İyi Kadın Oyuncu Selin Şekerci

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Uğur Güneş

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü Sebastian Weber

En İyi Kurgu Ödülü Umut Sakallıoğlu

En İyi İlk Film Ödülü Yönetmen Miraç Atabey

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi