İstanbul Gündemi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den zafer açıklaması! ‘Şartlarımızı kabul ettiler’

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ'da Ermeni askeri güçlere yönelik yapılan antiterör operasyonunun ardından son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den zafer açıklaması! ‘Şartlarımızı kabul ettiler’
Haberler / Güncel
21 Eylül 2023 Perşembe 09:23

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun Karabağ'da düzenlediği ve ateşkesle sonuçlanan antiterör operasyonu sonrasında halka seslendi.

“TÜM GÖREVLER YERİNE GETİRİLDİ”

İkisi sivil 6 Azerbaycan vatandaşının dün Ermeni silahlı güçlerce döşenen mayınların patlaması nedeniyle hayatının kaybettiğini hatırlatan Aliyev, 2. Karabağ Savaşı sonrasında 300'den fazla Azerbaycan vatandaşının mayın terörünün kurbanı olduğunu bildirdi. Aliyev, Laçın'da sınır kontrol noktası kurulana kadar Ermenistan'dan Karabağ'a mayınlar getirildiğini ve çeşitli yerlere döşendiğini belirterek "Bu mayınlar 2021 Ermenistan üretimiydi. Bu da mayınların 2. Karabağ Savaşı sonrasında Azerbaycan'a karşı terör eylemleri gerçekleştirmek amacıyla getirildiğini ortaya koyuyor. Azerbaycan, derhal gerekli adımları atarak düşmanı hak ettiği şekilde cezalandırdı. Lokal nitelikli antiterör tedbirlerine başlanıldı ve sadece bir günde tüm görevler yerine getirildi, teröristler cezalandırıldı. Azerbaycan kendi egemenliğini yeniden sağladı" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK KISMI İMHA EDİLDİ"

Antiterör operasyonunda Azerbaycan askerlerinin büyük kahramanlık sergilediğini vurgulayan İlham Aliyev, "Kısa sürede tüm istikametlerde ehemmiyetli askeri başarılar elde edildi. Ermenistan devletinin Azerbaycan arazilerinde yasa dışı yerleştirdiği ve Ermenistan devletinin yükümlülüklerine rağmen bugüne kadar çıkarılmayan ordunun büyük kısmı tamamen imha edildi" diye konuştu.

"ŞARTLARIMIZI KABUL ETTİKLERİNİ BİLDİRDİLER"

İlham Aliyev, operasyonun durması için Ermeni güçlerin silah bırakması, silahsızlanması ve Azerbaycan topraklarından çıkması şartını koyduklarını hatırlatarak şöyle devam etti: "Sabah saatlerinde şartlarımızı kabul ettiklerini bildirdiler. Şartlarımız kabul edilirse askeri operasyonların durdurulacağını bildirdim ve bugün saat 13.00'te ateşkes ilan edildi."

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi