İstanbul Gündemi

Borsada yatırımcı şikayetlerinde dev artış!

Yatırımcıların borsaya olan bu ilgisi Şikayetvar verilerine de yansıdı. Borsa aracı yatırım şirketleriyle ilgili şikayetler geçen yıla oranla yüzde 775 artış gösterdi.
Borsada yatırımcı şikayetlerinde dev artış!
Haberler / Güncel
20 Eylül 2023 Çarşamba 10:58

Uygulanan ekonomik program sonucunda dolar, altın ve Kur Korumalı Mevduat gibi yatırım araçlarının kazanç yarışında geride kalması halka arzlara olan ilginin artması ve Borsa İstanbul’un alternatifsiz kalması yatırımcı sayısında artışın nedenlerini oluşturuyor.

EN ÇOK ŞİKAYET AĞUSTOSTA

Şikayetvar’ın açıkladığı verilere göre, 2022’nin ilk 8 ayı ile 2023’ün aynı dönemi kıyaslandığında borsa aracı yatırım şirketleriyle ilgili şikayetler yüzde 775 arttı. Temmuzda 271 olan şikayet sayısı yüzde 472 artarak ağustos ayında bin 553’e ulaştı.

EN ÇOK ŞİKAYET YATIRIM VE TRANSFER ÜCRETLERİNE!

Yatırım ve transfer işlemlerinde karşılaşılan sorunlar en çok şikayet edilen konular olarak öne çıkarken borsa aracı yatırım şirketlerinde hesap açma ve kapama bir diğer çözüm bekleyen konu oldu. Borsa aracı yatırım şirketleriyle ilgili öne çıkan diğer şikayet konularıysa şöyle sıralandı: Yanlış-Eksik bilgilendirme, komisyon ücretleri ve maliyet hesapları.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi