İstanbul Gündemi

Bağımsız Türkiye Partisi 31 Mart’taki Eyüpsultan kadrosunu tanıttı!

Bağımsız Türkiye Partisi, Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Aday Tanıtım Toplantısı’nı gerçekleştirdi.
Bağımsız Türkiye Partisi 31 Mart’taki Eyüpsultan kadrosunu tanıttı!
Haberler / Politika
7 Mart 2024 Perşembe 22:20

Meşale Düğün Salonu’nda yapılan programa; , Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı, Bağımsız Türkiye Partisi İBB Başkan Adayı Cihan Erdoğan Yılmaz, Bağımsız Türkiye Partisi Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Mustafa Yanık, Bağımsız Türkiye Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Semih Özdemir ve partililer katıldı.

PROGRAMA İLGİ BÜYÜKTÜ

31 Mart yerel seçimlerine yaklaştıkça siyasi partiler de adaylarını kamuoyuna tanıtmaya devam ediyor. Bağımsız Türkiye Partisi de Eyüpsultan’daki belediye başkan adayını ve meclis üyesi adaylarını kamuoyunun karşısına çıkardı. Programa ilgi oldukça yoğundu.

SEMİH ÖZDEMİR: “DOKUNMADIK GÖNÜL BIRAKMAYACAĞIZ”

“Sözlerime başlamadan önce ebedi Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş Beyi rahmetle, minnetle, özlemle anıyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde iddialıyız. Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Yanık Eyüpsultan’a mal olmuş, Eyüpsultan’ın evladı, Eyüpsultan’da çocukluğu, gençliği geçmiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevdalısı, idol bir kişiliktir. İdeolojiler ve fikirleri uyumlu olduğu için kadromuzla çok iyi çalışıyoruz. Sıkmadık el, çalınmadık kapı, dokunmadık gönül bırakmayacağız. Ebedi Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş Beyin önderliğinde partimizin fikrini, ideolojisini iktidara taşıyacağız.”

“PARTİMİZ VİZYONU VE LİDERLİĞİ SUNMAKTADIR”

“Ülkemiz zorlu dönemden geçmektedir. Ekonomik sıkıntılar, sosyal sorunlar, siyasi kavgalar... Bu tür olaylar ülkemizi geriletmektedir. Bu sorunlarla başa çıkmanın yolu birlik ve beraberliktir. Partimiz ülke sorunlarını çözüme kavuşturmak için vizyonu ve liderliği sunmaktadır.

1) Belediye başkan adayımızın mal varlığı noter huzurunda açıklanacak. Görev süresi bitiminde tekrardan mal varlığı açıklanmış olacak. Bu süre zarfında afaki durum tespit edilirse genel merkezimizin gereğini yapacağından hiç şüpheniz olmasın. Hizmet etmeye geliyoruz. Memur mantığı ile çalışmaya geliyoruz.

2) Belediye maalesef icraat yapacağından bütçe sıkıntısı yaşadığını dile getiriyor. Tüketen belediye değil, üreten belediye olacağız.

3) Gençlik yaşam ve spor merkezleri kurulacak. Amatör spor kulüpleri desteklenecek.

4) İlçemizde layıkıyla görevini yapan sivil toplum kuruluşlarının barınma problemlerini çözeceğiz.

5) İlçemize bağlı 5 beldemiz var. Köy diyebiliriz…  Şu anda mahalle olarak geçmektedir. Tarım yapılabilecek ciddi arazilerimiz var. Orada akıllı tarım, organik tarım, topraksız tarım faaliyetlerini uygulamaya geçireceğiz. Bölge insanımıza istihdam sağlanacaktır.”

MUSTAFA YANIK: “EYÜPSULTAN’I YÖNETENLERİN NELER ÇEVİRDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM”

“Öncelikle Partimizin kurucusu Prof. Dr. Haydar Baş’ın ruhu şad olsun. Belediye başkan adayı olma görevini veren başkanlarıma şükranlarımı sunuyorum. Eyüpsultan’ın, Türkiye’nin medarı iftarı olduğuna inanın. Bu ilçeyi yönetmek çok önemli bir meseledir. Biz Eyüpsultan gibi maneviyatı çözemiyorsak eğer Eyüpsultan iyi yönetilmiyor demektir. Belediye başkanı olmak için aday oldum. Fakat Türkiye’de belediye başkanlarının neler yaptığını bildiğimiz için Eyüpsultan’ı yönetenlerin de neler çevirdiğini çok iyi biliyorum. İlçemizin belediye başkanını biliyorsunuz. İsmini söylemek istemiyorum. AK Parti 22 yıl görev yapmıştım. Bu süreçte her türlü görevleri yapmak için aday oldum. Kendisi aday gösterildikten sonra neler yapması gerektiğiyle ilgili çok telkinlerim oldu. Ahmet Genç vardı milletin arazilerini istimlak ediyordu. Kendisi çok iyi bilmeli ki eğer ben başkan olursam ilk iş onun yerini kaldırmak olacak. Deniz Beye çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için 29 mahalleye sahalar yapmasını söylemiştim. Eyüpsultan stadının önünden geçerken ‘söz verdik yaptık’ pankartını gördüm. Ne yapmış? Havuz...”

“YAPILMAYANI YAPACAĞIZ”

“Vakıfın birçok arazisi var. Oraya sahalar yapsana. Vakıfın arazilerini öyle peşkeş çektiler ki... Eğer başkan seçilirsem o arazileri alıp derneklere vereceğiz. İslambey’e gidin orada da çöp kokusundan geçilmiyor. Bu kadar çalışmayı şiar edinmemiş, oturdukları erden çıkmamış, garip gurebayı hiçbir zaman aramamış insanlar belediye başkanlığı yapamazlar. Size söz veriyorum. 31 Mart’ta teveccühü bana verirseniz gece gündüz belediyeye gelen yardıma muhtaç insanları bizzat ben karşılayacağım. Çözebileceğimiz ne sorunları varsa çözmek için mücadele edeceğime ant içiyorum. Biz yaradılanı Yaradan’dan ötürür severiz. Eyüpsultan’a yakışır şekilde hareket edeceğiz. Yapılmayanı yapacağız. Buraya çivi dahi çakmadılar.”

ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER!

“Hakikati bildiğin halde susmak dilsiz şeytanlıktır. O yüzden bildiğimizi söylemekten geri durmayacağız. İnsanın zayıflamasında 3 unsurun büyük payı vardır. Turşu yemek, çok düşünmek, zina yapmak... 20 sene önce Eyüpsultan’dan kaçıp Antalya, Erzurum, Gaziantep gibi yerlerde görev yapan bu arkadaşı neden getirip Eyüpsultan’da başkan yaptılar? Bunu hiç düşündük mü? İçeriden dışarıya çıkmamasının ayıbı var. Ayıbı olan birini getirip burada belediye başkanı yaparsanız hiçbir zaman Eyüpsultan’a bir şey yapamaz.”

CİHAN ERDOĞAN YILMAZ: “BTP KLASİK SİYASİ PARTİ ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRMEZ”

“Bağımsız Türkiye Partisi hiçbir faaliyetinde klasik siyasi parti organizasyonu gerçekleştirmez. Türk Milleti topyekun yol ayrımında. Yaklaşan İstanbul depremi, Türkiye’nin endüstri devrimini kaçırması gibi tarihi problemlerle karşı karşıyayız. Yıllardır birçok sorunla mücadele ediyoruz. Atatürk sanayi devrimi, cumhuriyet devrimi yapmış, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmış. Fakat ondan sonra gelen iktidarlar siyasi rant peşine düşerek ülkemizi karanlığa gömmüşler. Biz Atatürk’ün ve kurucu Genel Başkanımız Haydar Baş’ın öğretileriyle, en genç Genel Başkan Hüseyin Baş’ın mücadeleleri ve parti kadrolarımızın özverileriyle çalışıyoruz. Parti olarak ülkemizin sorunlarına siyaseti alet etmeden bilimsel ve teknolojik yöntemlerle çözüm üretiyoruz. Bu ülke için her şeyi yapmaya hazır gençler ne yazık ki bu ülkede geleceklerini göremiyorlar. Onlara söz verdim. BTP kadroları olarak Genel Başkanımızın liderliğinde yeni Türkiye inşa edeceğiz.”

“BİLİM İNSANLARIYLA ŞEHRİMİZİ YÖNETECEĞİZ”

“Biz ülkeyi siyasi polemiklerle değil, bilimsel yaklaşımla yöneteceğiz. İstanbul’un çok ciddi problemleri var. Bu problemler Karadenizli müteahhit adayların ya da badem bıyıklıların çözebileceği sorunlar değil. İnsanların fiziksel özellikleriyle kategorize etmek istemem ama bu sorunlar o profildeki siyasetçilerin çözebileceği sorunlar değil. Ülkenin en üst kademesindeki insanların bile üniversite diplomasının tartışıldığı bir siyasi denklem içerisindeyiz. Siyasetten bağımsız gerekli mali finansman ve düşünce özgürlüğüne sahip araştırma enstitüleriyle ve bilim insanlarıyla şehrimizi ve ülkemizi yöneteceğiz. Deprem, enerji, ulaşım, tarım vb. sorunların çözümü var. Bilimin ve teknolojinin bu kadar geliştiği global dünyada insanlarımız neden aç ve sefalet içerisinde yaşasın ki? Bu ülkenin doğal kaynaklarının veya insan kaynağının olmamasından dolayı mı? Hayır... Bu coğrafyanın en zengin kaynaklarına sahip, medeniyetlere ev sahipliği yapmış verimli topraklarda yaşıyoruz.”

“RAKİBİMİZ YOK”

“Bağımsız Türkiye Partisi köhne siyaset denkleminde en fazla genç belediye başkan adayı göstererek farkındalık yaratmıştır. Ben Ekrem İmamoğlu gibi taht oyunları oynayamıyorum, Murat Kurum gibi türkü de söylemiyorum. Fakat 12 senedir gönüllü sistemler üretiyorum, bilgisayar programları yazıyorum, yapay zekayla uğraşıyorum. Bizim rakibimiz yok.”

İKTİDARA VE İBB’YE KENTSEL DÖNÜŞÜM ELEŞTİRİSİ!

“İktidarın kentsel dönüşümde bu hızla gitmesi halinde İstanbul depremine kadar dayanıklı yapı stokunun tamamlanması için gereken süre 100 yıl. İBB, hızlı mekanik testiyle sadece 35 bin binanın deprem risk analizini yaptı. Bu istatistiklere göre İBB’nin sadece bina analizi 68 yıl sürecek. Böyle bir durumda yapılması gereken ulusal seferberlik ilan edilmesidir. Halkın topyekun mücadele etmesi gerekir. Beni üzen şey bu kentsel dönüşüm ve deprem konusunu gündeme getiren ve önemine değinen tek adayın benim olmam. İsterdim ki tüm adayların önceliği bunlar olsun.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi