İstanbul Gündemi

Başakşehir Belediyesi hayalleri gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor

Başakşehir Belediyesi güvencesi ile inşa edilecek Ebruli Başakşehir projesi görücüye çıktı. Mutluluğun şehrinin merkezinde, yemyeşil bahçelerle çevrili Ebruli Başakşehir’de, ilk etapta 263 daire satışa sunulacak.
Başakşehir Belediyesi hayalleri gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Eylül 2023 Cumartesi 09:29

İstanbul’daki olası deprem gerçeğinden hareketle çalışmalarına devam eden Başakşehir Belediyesi, ilçedeki yapı stokunu hızla yeniliyor. Hayata geçirdiği konut ve kentsel yenileme projeleriyle hayalleri gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor.

728 DAİREDEN OLUŞACAK

Türkiye’ye öncü ve örnek olan mutluluğun şehri Başakşehir’in merkezinde, yemyeşil bahçelerle çevrili bir konut projesi daha başlıyor. Başakşehir Belediyesi güvencesiyle Ebruli İnşaat tarafından inşa edilecek proje kapsamında ilk etapta 263 daire satışa sunulacak. “Her ailenin hayali” sloganıyla hayata geçirilen proje, 2+1’den 5+1’e kadar farklı büyüklük ve planlara sahip, depreme dayanıklı 728 daireden oluşacak.

“20 YILI AŞAN KONUT SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”

Mutluluğun şehrinde hayalleri gerçeğe dönüştürmeye devam ettiklerini belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, kentsel yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başakşehir’in dört bir yanında çalışmaların kararlılıkla sürdüğünün altını çizen Başkan Kartoğlu, “Mahalle mahalle, sokak sokak Başakşehir’i yenileyeceğiz. Kentsel yenileme sürecine son olarak Ziya Gökalp mahallemizi dahil ettik. Komşularımızın 20 yılı aşan konut sorununu çözüme kavuşturmak adına ilk adımı attık. Öncelikli konularımızın başında gelen kentsel yenileme çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizi özellikle ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

BAŞAKŞEHİR’DE YENİ PROJELER YOLDA

İstanbul’da konut üreten belediyeler arasında ilk sırada oldukları kaydeden Başkan Kartoğlu, “Hâlihazırda üç mahallemizde hak sahibi komşularımızla görüşmelerimizi tamamladık. Ziya Gökalp mahallemizde iki proje, Şahintepe mahallemizde altı proje, Güvercintepe mahallemizde bir proje olmak üzere toplam dokuz kentsel yenileme projemiz yolda. Bu projelerimizin inşaat çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağız” dedi.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi