İstanbul Gündemi

Başkan Gökhan Yüksel'den sanata ve sanatçıya tam destek!

Kartal Belediyesi ile Kartal Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (SİDAD) birlikte düzenlediği organizasyon kapsamında halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 51’inci yıl dönümünde “Bahara Âşık Veysel Türküleri Konseri” ile anıldı.
Başkan Gökhan Yüksel'den sanata ve sanatçıya tam destek!
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Mart 2024 Pazar 14:17

Etkinliğe; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları MYK Üyesi Nejla Erdem, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel sanatçılar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜRKİLER HEP BİR AĞIZDAN SÖYLENDİ

Salonun koridorlara varana dek tamamen dolduğu konserde sahneye önce Kemal Esen’in şefliğinde Kartal Türk Halk Müziği Topluluğu çıktı ve Aşık Veysel’in unutulmaz eserlerini koro olarak yorumladı. Merhum sanatçının türküleri, salonu dolduran Kartallılar tarafından hep bir ağızdan söylendi. Ardından ünlü bağlama sanatçısı Cengiz Özkan sahneye çıkarak kulakların pasını sildi ve ünlü ozanın türkülerine bir kez daha can verdi.

PLAKET VE ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Türk Halk Müziği'nin usta ismi Âşık Veysel Şatıroğlu'nun vefatının 51. yıl dönümü anısına düzenlenen konserde verilen kısa bir arada Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, SİDAD Başkanı Nazife Hüner ile birlikte sahneye çıkarak sanatçı Cengiz Özkan'a ve koro şefi Kemal Esen’ plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

“GELENEĞİ YAŞATAN SANATÇILARIMIZ İYİ Kİ VAR”

Takdim töreninin ardından bir konuşma gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı, yoğun bir seçim çalışması döneminin yaşandığını belirtti. Enerjisini yenilemek için konsere geldiğini ve o kadim türküleri dinlediği ifade eden Başkan Yüksel,  “Âşık Veysel’in geleneğini sürdüren sanatçılarımız iyi ki varlar. Onlara hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi