İstanbul Gündemi

Başkan Karaçam: ‘İnsan Hakları Günü’nde zulmün son örneği Gazze’de yaşanmaktadır’

İYİ Parti Ümraniye İlçe Başkanı Yüksel Karaçam, ‘İnsan Hakları Günü’nde zulmün son örneği Gazze’de yaşanmaktadır” açıklamasında bulundu.
Başkan Karaçam: ‘İnsan Hakları Günü’nde zulmün son örneği Gazze’de yaşanmaktadır’
Haberler / Politika
9 Aralık 2023 Cumartesi 12:50

“İNSAN HAKLARINA SAYGI ANAYASAMIZIN DEĞİŞTİRİLEMEZ İLKELERİ ARASINDA YER ALMIŞTIR”

“Tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu gerçeği üzerine inşa edilen, temel hak ve özgürlüklerin anayasası olarak nitelendirilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi; her insanın yasa önünde eşit olduğunu, işkenceye, kötü muameleye tabi tutulamayacağını ilan eder. İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin evrensel değerler olduğu gerçeği ülkemizde de tam anlamıyla özümsenmiş ve insan haklarına saygı anayasamızın değiştirilemez ilkeleri arasında yer almıştır.”

“BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZA SAĞLIKLI, HUZURLU VE MUTLU GÜNLER DİLİYORUM”

“İnsan hakları konusunda bugün ulaştığımız seviye ile birlikte, en yüksek evrensel değerlerden olan insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda herkesin ve her kurumun da üzerine düşen görevleri yapması gerekmektedir. Fakat ne yazık ki zulmün son örneği Gazze’de yaşanmaktadır. İsrail acımasızca sivil halkı hayattan koparmaktadır. Ancak dünya bu insanlık suçuna sessiz kalmaktadır. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle her alanda insan haklarının ön planda tutulduğu ve korunduğu güvenli bir gelecek temennisiyle, bütün vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi