Şişli Belediyesi Şişli Gündüz Bakımevi’nde gerçekleşen etkinlikte hastalar, Şişli Belediyesi bünyesinde yer alan anaokulu öğrencileri ile bir araya gelerek keyifli vakit geçirdi. Hastalar daha sonra kendi el emekleriyle hazırladıkları eserleri sergiledi.
Toplumda farkındalık yaratmak, Alzheimer hastalığının önlenmesi ve tedavisinde başarının artırılmasının hedeflendiği 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında, Türkiye Alzheimer hasta ve hasta yakınları için bir etkinlik düzenledi. Türkiye Alzheimer Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Murat Emre, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Haşmet Hanağası, Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Başar Bilgiç, Türkiye Alzheimer Derneği Başkan Yardımcısı Ayşin Ekşioğlu, Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Işın Baral Kulaksızoğlu ve Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Nil Tekin’in katıldığı toplantıda, hastalık ve tedavi süreçleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Ayrıca Alzheimer gündüz yaşam evlerinin öneminin anlatıldığı toplantıda, hastalar anaokulu öğrencileri ile bir araya gelerek keyifli anlar geçirdi.
KESKİN: ‘‘VATANDAŞLARIMIZIN HER TÜRLÜ SORUNUNDA YANLARINDA OLMALIYIZ’’
Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ‘‘Orta yaş üstü vatandaşlarımızın hayatlarının son dönemlerini sağlık ve güven içinde geçirmeleri için yerel yönetimler olarak bizler de politikalar geliştirmeli ve hizmetler üretmeliyiz. Vatandaşlarımızın her türlü sorununda yanlarında olmalıyız. Bu kapsamda Türkiye Alzheimer Derneği ile birlikte açtığımız Alzheimer Gündüz Yaşam Evi’miz haftada 5 gün ve ücretsiz olarak hizmet veriyor. Burada hastalar, uzman hekim ve psikologların kontrolünde vakit geçiriyorlar.” dedi.
HANAĞASI: ‘‘HASTA SAYISININ 2050 YILINDA 150 MİLYONA ULAŞMASI ÖNGÖRÜLÜYOR’’
Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Haşmet Hanağası ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Her 20 yılda demanslı hasta sayısı ikiye katlanıyor. Günümüzde 50 milyon civarında olan hasta sayısının 2050 yılında 150 milyona ulaşması öngörülüyor. Alzheimer hastalarının bakımının en iyi şekilde yapılması hastalığın gidişatını olumlu yönde etkiliyor. Bu noktada Alzheimer gündüz yaşam evleri hem hastalara hem de hasta yakınlarına büyük kolaylık sağlıyor. Uzmanların gözetiminde yaptırılan dans, egzersiz, müzik ve el becerileri gibi faaliyetler hem hastalığın seyrine olumlu katkı yapıyor, hem de hasta ve yakınlarına moral veriyor.” şeklinde konuştu.