İstanbul Gündemi

Başkan Keskin Van Depremi'ni unutmadı!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
23 Ekim 2022 Pazar 13:06

Yaklaşık 11 yıl önce tüm Türkiye büyük bir acıyla sarsılmıştı. Merkez üssü Tabanlı köyü olan 7,2 büyüklüğündeki deprem, kent merkezi, Erciş ilçesi ve birçok köyde büyük hasara yol açmıştı. Deprem sonucunda 644 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi de yaralanmıştı. 

BAŞKAN KESKİN‘DEN UYARILAR...

Depremi ve acılarını unutmayan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, depremin 11. yılı nedeniyle hem anma mesajı yayınladı hem de depreme yönelik uyarılarda bulundu. 
Keskin, Van depreminin üzerinden 11 yıl geçtiğini anımsatarak, 'Kaybettiklerimizin acısı ise hiç geçmedi. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, aynı acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.' ifadelerini kullandı. 

'BİNALARIN HIZLA YENİLENMESİ GEREKİYOR'

Özellikle İstanbul‘da depreme yönelik önlemlerin hızla alınması gerektiğinin altını çizen Keskin, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Bilindiği gibi ülkemiz deprem kuşağında bulunuyor. Zaten zaman zaman maalesef böyle büyük, yıkıcı depremlerle karşılaşıyoruz. Özellikle İstanbul bu konuda çok sorunlu. Yenilenmesi gereken binlerce binamız var. Her zaman dediğimiz gibi, deprem değil bina öldürüyor. Büyük acılar yaşamamamız için acilen gerekli tüm tedbirlerin alınması, binalarımızın hızla depreme hazır hale getirilmesi gerekiyor. Biz Şişli Belediyesi olarak yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın can güvenliği bizim için her şeyden önemli.'

Halil Başer - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi