İstanbul Gündemi

Zeki Çalışkan'dan Başkan Çakıroğlu'na cevap gecikmedi!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
22 Ekim 2022 Cumartesi 13:30

Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu‘na Zeki Çalışkan‘dan cevap gecikmedi. Dün tarafımıza yapmış olduğu açıklamalar ile Ümraniye Belediyesi’ni eleştiri yağmuruna tutarak önemli açıklamalarda bulunan Başkan Çakıroğlu‘na Zeki Çalışkan, sosyal medya üzerinden cevap hakkını kullanarak flaş açıklamalarda bulundu.

‘Sosyal medyaya yansıyan hesaplaşma mesajları gibi sebeplerle bugüne kadar 10’a yakın Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye Başkan Danışmanı ve Müdür görevlerinden istifa ettiler. Son olarak da belediye içerisinde etkili bir pozisyonda olan Belediye Başkan Danışmanı Zeki Çalışkan Bey’in istifa ettiğini haber aldık.’ ifadelerini kullanan Başkan Çakıroğlu’na Zeki Çalışkan, dün yayınladığımız haberimize binaen (https://istanbulgundemi.net/haber/son_yapilan_secim_anketlerinde_kiyasiya_rekabet-26603.html) sosyal medya hesabından cevap hakkını kullanarak flaş açıklamalarda bulundu.

‘SAYIN ÇAKIROĞLU, ÖNCELİKLE DÜZELTMELİYİM Kİ BEN İSTİFA ETMEDİM!’

İstifa etmediğini ve istifa etmesinin gerektirecek bir durum ile karşılaşmadığını dile getiren Av. Zeki Çalışkan, ‘Az önce Sarı Saltuk Buluşmaları vesilesi ile bulunduğum Romanya Köstence’de, toplantı anında bir arkadaşımın WhatsApp’tan gönderdiği paylaşım ile önceki dönem AK Parti ilçe Başkanı ve şimdinin de Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu Beyin İstanbul Gündemi haber sitesine hakkımda verdiği beyanatın haberini okudum. Sayın Çakıroğlu, öncelikle düzeltmeliyim ki ben istifa etmedim. İstifa etmemi gerektirecek bir durum ile de karşılaşmadım. Eski mensubiyetiniz ve halen ilçe siyasetinin de önemli bir aktörü olarak yakından takip ettiğiniz için Ümraniye Belediyesini içinden biliyor ve bendenizi de uzaktan da olsa tanıyorsunuzdur.’ dedi.

‘SIKINTI ÇEKTİĞİMİ İFADE EDEREK MÜSAADESİNİ İSTEDİM’

Avukatlık mesleğinden dolayı siyasete yoğunlaşamadığını ve eski faydayı sağlayamadığını dile getiren Zeki Çalışkan, ‘Ümraniye Belediyesinden tek kuruş maaş almadan ve Belediye imkanlarından da hiçbir şekilde istifade etmeden ve hatta yediğim yemeğin, içtiğim çayın da parasını dernek üzerinden Belediyeye ödeyerek bir örneklik oluşturmaya çalıştım. Bendeniz ofisinde 200 küsur kişi çalışan bir Avukatım. İşlerimden vakit buldukça 40 yıllık dostum İsmet Başkanıma yardımcı olmaya çalıştım. Ancak artan iş yoğunluğum sebebi ile gerektiği gibi faydalı olamadığımı görünce geçen hafta Başkandan artık koordinasyonlara zaman ayırtmakta sıkıntı çektiğimi ifade ederek müsaadesini istedim. Yani zannettiğiniz gibi bir yaprak dökümü, salgın hastalık vs. yoktur.’ ifadelerini kullandı.

‘DAVAYA SIRTINI DÖNEN ŞİMDİKİ GENEL BAŞKANINIZIN EDEBİYATINDAN FARKLIDIR!’

AK Parti’ye ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’a sanıldığı gibi sırt dönmediğini açıklayan Çalışkan, ‘İsmet başkan kadim dostum ve abimdir. Zorunluluktan kaynaklanan bu fiziki ayrılıktan, üzgünüm ki size, İsmet Başkana ve AK Parti davasına vuracak siyasi bir malzeme çıkmaz. Benim için Reisin hedef ve misyonu particilikten öte asırlara sâri bir davanın günümüzde tecessüm etmiş halidir. Bizim için bu anlayış, ‘Bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam ve dünya mazlumlarının tek umudu olan bu AK Hareketin zarar görmesine, bu ak yürekli kadroların üzülmesine, yeise düşmesine asla izin vermem.’ diyerek davaya sırtını dönen şimdiki Genel Başkanınızın edebiyatından farklıdır. Reis benim abim ve liderimdir. Şahsında vücut bulmuş dava, ideal ve ülkümüzdür.’ ifadelerine yer verdi.

‘BU AYRILIŞTAN SİZLERE SİYASİ MALZEME ÇIKMAZ!’

Çıkan dedikoduların aslını yansıtmadığını dile getiren Çalışkan, ‘Bu yazı vesilesi ile sizin dışınızda bazı çevrelerce oluşturulmaya çalışılan bir algıya da net bir cevap vermek isterim. İnandığım dava ve dik duruşumdan kaynaklı yazılarım sebebiyle (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin’i eleştirdiğim ve Aile Bakanı Derya Yanık’ı LGBT çıkışı sebebiyle tenkit ettiğim için) Reis tarafından belediyeden ayrılmamın istendiği ve bu sebeple görevi bıraktığım dedikodularının da gerçeklikle asla alakası yoktur. Ne Reisin böyle bir talebi olmuştur ne de eleştirdiğim kişilerin benim için bunu yapacak, yaptırtabilecek gücü vardır. Yani sayın meslektaşım, bu ayrılıştan sizlere siyasi malzeme çıkmaz. Muhabbetle…’ diyerek açıklamasını bitirdi.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi