İstanbul Gündemi

Başkan Öztekin gazilerle buluştu

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Eylül 2022 Salı 17:14

1921 yılında, TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk‘ e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanı verilmesinin onuruna her yıl 19 Eylül‘de Gaziler Günü kutlanıyor. Bu özel günün 101. yıl dönümünde Kağıthane‘de tören düzenlendi.

Duygulu anlar yaşandı

Meydan‘daki törenin ardından etkinlikler Cengizhan Anadolu Lisesi‘nde devam etti. Öğrenciler bugüne özel düzenledikleri dinleti ve sergilerle duygulu anlar yaşattı. Gün boyu süren etkinlikler Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin‘in ev sahipliğinde Nurtepe Sosyal Tesisi‘nde son buldu.

“Kağıthane’mizi ümit ettiğimiz gelecek güzel günlere hazırlıyoruz”

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Ülkemizin ve milletimizin bekası için görev yaparken canlarını ortaya koyarak yürüttükleri mücadele sonunda gazilikle şereflenen sizlere şükranlarımı sunuyorum. Vatan size minnettardır. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını; ahirete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin yaptıkları fedakârlık karşısında devlet olarak bize düşen emanetlerine sahip çıkmaktır. Kağıthane’mizi bu emanet bilinciyle en güzel şekilde inşa etmeye gayret ediyoruz. Çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere 500 bine yakın vatandaşımızın hayat şartlarını iyileştirmek adına kentsel dönüşümden sağlığa, çevreden spora, kültür sanata Kağıthane’mizi ümit ettiğimiz gelecek güzel günlere hazırlıyoruz” dedi.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi