İstanbul Gündemi

Başkan Taştemir ‘Türk Milleti’nin Hıdırellez Bayramı’nı kutluyorum’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
5 Mayıs 2023 Cuma 10:38

“HIDIRELLEZ BU YIL DA COŞKULU ŞEKİLDE KUTLANACAK”

“Kakava ve Hıdırellez Türk kültüründe baharın başlangıcı olarak kabul ediliyor. Türk kültüründe olduğu gibi ülkemizde de sevinç ve coşkuyla kutlanan Hıdırellez, Hızır ile İlyas Peygamber'in yeryüzünde buluştukları, baharın gelişini müjdeleyen gün olarak kabul ediliyor. Dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin farklı kültürlerin bir arada kutladığı, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulu olan Hıdırellez, bu yıl da coşkulu şekilde kutlanacak.”

“KAKAVA ATEŞİ YAKILACAK, DİLEKLER NEHRE ATILACAK”

“Kalabalıkla birlikte Kakava ateşi yakılacak, dilekler nehre atılacak. Bizlerde bu coşkuya ortak olacağız. Hıdırellez kültürü bizlere atalarımızdan miras kaldığı gibi, bizler de bu zaman diliminin önemini bilerek, bu geleneği sürdürüyor ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin her yerinde coşkuyla kutlanan Hıdırellez Bayramı’nın, sağlık, mutluluk, huzur, barış ve bereket getirmesini diliyor, Türk Milleti’nin Hıdırellez Bayramı’nı kutluyorum.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi