İstanbul Gündemi

Başkan Yazıcı’dan kritik uyarı! ‘Acil bir şekilde İstanbul...’

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, dün gece İstanbul’un bazı ilçelerinde etkili olan yağış nedeniyle meydana gelen sel ve su baskınlarının bir uyarı olduğunu ve benzer felaketler için önlem alınması gerektiğini belirtti.
Başkan Yazıcı’dan kritik uyarı! ‘Acil bir şekilde İstanbul...’
Haberler / Politika
6 Eylül 2023 Çarşamba 13:16

Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de yağış nedeniyle yollar göle döndü, araçlar sular altında kaldı. Birçok ev ve iş yerini su basarken, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile bazı metro istasyonlarında da su baskınları meydana geldi. Sel sularına kapılan 2 kişi de hayatını kaybetti.

İŞTE BAŞKAN YAZICI’NIN O PAYLAŞIMI:

“İstanbul merkezli bir deprem değil; sadece üç ilçemizi etkileyen seli yaşadık dün. İstanbul'da kurulan en yeni yaşam alanlarından biri olan Başakşehir'de karşılaştığımız tablo maalesef felaket. Ara sokaklardan Şehir Hastanesi'ne, Millet Kütüphanesi'nden İstanbul Havaalanı'na kadar her yerde sel manzarası aynı. İmar ve şehircilik sorunlarını bir yana bıraktık diyelim; afet anında yardım isteyeceksiniz, telefon hatları dahi çekmiyor. Daha büyük bir afette hatta bir depremde neler yaşayacağız düşüncesi, hepimizin malumu ve en büyük korkusu...”

“ATILMASI GEREKEN İLK ADIM...”

“Sadece bir bölgede yaşanan selin sonuçları buysa, eski yerleşim yerleri dahil tüm İstanbul'da yaşanacak depremin sonuçları acaba ne boyutlara ulaşır! Artık atılması gereken ilk adım; tüm devlet kurumlarımızın planlamasıyla ve acil bir şekilde İstanbul nüfusunun azaltılmasıdır. Anadolu'ya göçün maddi ve manevi teşvik edilmesiyle bu süreci ivedilikle başlatmalıyız. İstanbul'da yaşanacak herhangi bir afeti, özellikle de depremi, eli kolu bağlı beklemek; hem ülkemiz hem de insanımız adına ağır hayati sonuçlara mâl olacaktır.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi