İstanbul Gündemi

Başkan Yeşil: ‘Dünya İnsan Hakları Günü’nde İsrail, Gazze’de sivil halkın üzerine ölüm yağdırıyor’

Milliyetçi Hareket Partisi Bağcılar İlçe Başkanı Onur Yeşil, “Dünya İnsan Hakları Günü’nde İsrail, Gazze’de sivil halkın üzerine ölüm yağdırıyor” dedi.
Başkan Yeşil: ‘Dünya İnsan Hakları Günü’nde İsrail, Gazze’de sivil halkın üzerine ölüm yağdırıyor’
Haberler / Politika
9 Aralık 2023 Cumartesi 14:24

“İNSAN HAKLARI BİLİNCİNİN TOPLUMUN HER KESİMİNCE BENİMSENMESİYLE MÜMKÜN OLMAKTADIR”

“İnsan haklarına saygı, çağdaş ve demokratik hukuk devleti standartlarına sahip olmayı hedefleyen tüm ülkeler için temel ve belirleyici bir unsurdur. İnsan haklarının korunması ve genişletilmesi sadece yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesiyle değil, bunların eksiksiz uygulanması ve insan hakları bilincinin toplumun her kesimince benimsenmesiyle mümkün olmaktadır. Devletler, bireylerin insan haklarının korunması ve geliştirilmesi hedefi doğrultusunda çalışırken, bireylerin de sahip oldukları bu hakların bilincinde olmalarının ve haklarının ihlal edildiğinin düşünüldüğü hallerde başvurabilecekleri mekanizmalarının mevcudiyetinin farkında olmalarının sağlanması önemlidir.”

“10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NÜN TÜM İNSANLIĞA BARIŞ, ADALET, HUZUR VE GÜVEN GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

“Demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda olduğu bütün demokratik ve çağdaş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de bireyin güvenliği ve insan haklarına büyük önem veriliyor. Fakat bu inska hakları Filistin ve Gazze’de rafa kaldırılmış durumda. Adeta terör estiren İsrail, sivil halkın üzerine ölüm yağdırıyor. Bu çerçevede Türk Milleti olarak, insan hak ve özgürlüklerini benimseyerek, sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde birer zenginlik olarak görmek ve bu değerleri ülkemizi çok daha güçlü kılacak şekilde geleceğe taşıma kararlılığındayız. Bu duygu ve düşüncelerle; 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün tüm insanlığa barış, adalet, huzur ve güven getirmesini diliyor, İnsan Hakları Günü’nü en içten temennilerimle kutluyor,  sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi