İstanbul Gündemi

Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel Ataşehir’e çağ atlatacak projelerini açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, geleceğin Ataşehir’ini anlattı. Yoğun katılımın olduğu tanıtım programında, Ataşehir ile ilgili projeler anlatıldı.
Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel Ataşehir’e çağ atlatacak projelerini açıkladı!
Haberler / Politika
3 Mart 2024 Pazar 18:47

Selectum Cıty Ataşehir’de düzenlenen programa; CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkan adayları, partililer ve Ataşehirli vatandaşlar katıldı.

CELAL YALÇIN: “ATAŞEHİR’DE UMUDU HEP BERABER ÖRGÜTLEYECEĞİZ”

“Ataşehir Belediyesi 2009 yılında kuruldu. Ataşehir kurulduğunda bir sandalye bir de masa vardı. Belediyemiz 15 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetiliyor. Ataşehir’e kültür merkezlerini, sağlık merkezlerini ve birçok tesisi kazandıran kurucu belediye başkanımız Battal İlgezdi’ye teşekkür ediyorum. Ataşehir Belediye Başkan Adayımız Onursal Adıgüzel’i, 16 yıl önce STK’larda okullara kütüphaneler kurarken, öğrencilere burs verirken tanımıştık. Partimiz 2015 yılında bir önseçim yapmıştı. Anadolu Yakası’ndaki 100 bin oyun 20 binini alarak partimizin en genç milletvekili oldu. 8 yıl boyunca milletvekilliği, genel başkan yardımcılığı ve partinin birçok alanında görevler aldı. Bugün de Ataşehir’de umudu hep beraber örgütleyeceğiz. Hep beraber kazanacağız. İstanbul’a metrolar, kreşler kazandırdı. Öğrencilerin yurt sorununun çözdü. Ataşehir’de nasıl ki Onursal Adıgüzel’e seçimi kazandıracaksak, İstanbul’da da İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yeniden kazandıracağız. İnanın dostlarım!”

ÖZGÜR ÇELİK: “ONURSAL ADIGÜZEL’E İNANIYORUZ, GÜVENİYORUZ”

“Ataşehir Belediye Başkan Adayımız Onursal Adıgüzel bizlere hayalinde Ataşehir’i anlatacak. Ataşehir ile alakalı 2024-2029 vizyonunu paylaşacak. Onursal Adıgüzel gençlikle deneyimin birleştiği nadir örneklerdendir. Siyaset gençliğin varlığı her zaman konuşulur. Partimizin gençlik kollarında çok önemli mücadeleler verdi. 25,26 ve 27. dönemlerde TBMM’de ülkemize ve İstanbul’a önemli hizmetler sundu. Genç yaşına rağmen büyük sorumluluklar aldı. Onursal Adıgüzel kurduğu sistemle seçimlerde manipülasyonun önüne geçti. 2019’daki zaferimizin kahramanlarından oldu. Bu ilçede adil, yeşil ve yaratıcı bir belediyecilik yapacak. Kendisine inanıyoruz, güveniyoruz.”

“31 MART’TA TARİHİ BİR SEÇİME GİDİYORUZ”

“31 Mart’ta tarihi bir seçime gidiyoruz. Bu seçimleri yeniden kazanıp İstanbul’un topraklarına umudu yeniden aşılamak için tarihi bir sorumluluğumuz var. Türkiye’nin gözü İstanbul’da. Umudu aşıladığımızda 2028’e doğru Türkiye’nin demokrasi mücadelesini başlatacağız. Bu yüzden seçimler çok önemli. Yine çok güçlü bir ittifakımız var. İstanbul’un çocuklarıyla, gençleriyle, kadınlarıyla, emeklileriyle İstanbul İttifakı kurduk. Bu seçimde biz hizmetlerimizi anlatırken, onlar hamaset söylemleriyle yerel seçimleri genel seçim havasına sürüklemek isteyecekler. Siyasi rakibimiz 31 Mart’ta kazanırsa Gazze’ye yardım göndereceğini söyledi. İktidarın tüm olanaklarını kullanıyorsunuz. Elinizden tutan mı var ki Gazze’ye yardım göndermiyorsunuz.”

ONURSAL ADIGÜZEL: “20 YILDIR BU KENTİN SOKAKLARINDA, MAHALLELERİNDE YAŞIYORUM”

“Bugün Ataşehirimizin geleceği için yaptığımız çalışmaları, projeleri sizlerle paylaşmak için bir aradayız. Benim ve ekibim için çok heyecanlı bir gün, çünkü bu çalışmaların arkasında aylardır yatan büyük bir emek, uykusuz geceler ve bu kente, Ataşehir’e duyduğumuz sonsuz sevgimiz var. Ben konuşmama başlamadan önce çok değerli şehir plancılarımıza, mimarlarımıza, sosyologlarımıza ve iletişim danışmanlarımıza katkıları ve emekleri için bir kez de sizlerin önünde teşekkür ediyor ve onlar için sizlerden çok büyük bir alkış rica ediyorum. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; Hepinizin de bildiği gibi ben bu ilçenin 20 yıllık bir sakiniyim. Öğrencilik yıllarımda başladığım siyasi hayatım Ataşehir’de şekillendi, gelişti. Bu kentin bir vatandaşı olarak sizler gibi ben de bu kentin ihtiyaçlarını, eksiklerini biliyor, birebir yaşıyorum. 20 yıldır bu kentin sokaklarında, mahallelerinde yaşıyorum. Eşim Duyguyla birlikte kızımızı bu güzel kentte kucağımıza aldık. En güzel günlerimi, anılarımı Ataşehir’de yaşadım, yaşayacağım.”

“KENTİMİZİN İHTİYAÇLARINI BİREBİR YERİNDE TESPİT ETTİK”

“Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak çıktığım bu yolda önce bir Ataşehirli olarak, bir eş, bir kız çocuğu babası ve bir mühendis olarak yaşadığım kentin ihtiyaçlarını gözeterek katılımcı bir anlayışla bu projeleri şekillendirdiğimizi bilmenizi isterim. Çünkü bu kentin sorunlarını bildiğim gibi bu kentin ve Ataşehirlilerin sahip oldukları gücün ve potansiyelin de farkındayım. Ve 1 Nisan sabahı itibariyle bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için var gücümüzle çalışacağımızdan emin olmanızı istiyorum. Ben ve ekibim sahaya indik, kentimizin ihtiyaçlarını birebir yerinde tespit ettik.

Adaylığımın açıklandığı tarihinden bugüne kadar;

- 23 site toplantısı,

- 49 dernek ve sivil toplum buluşması,

- 17 mahallemizde toplam 140 esnaf ve Pazar ziyareti,

- 39 ev ziyareti gerçekleştirdim.

Ataşehir ilçe örgütümüz ise bugüne kadar 35 bin 324 hanenin kapısını çaldı, selamımız iletti, yapacaklarımızı anlattıkları kadar vatandaşlarımızın da geri bildirimlerini bizlere rapor etti. Bu vesileyle bir kez de sizlerin önünde örgütümüze sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İlçe örgütümüz, gençlik ve kadın kollarımızın içten çalışmaları ve fedakarca sergiledikleri emekleri için her birine minnettarım. Örgütümüz adeta Ataşehir’de çalmadık kapı bırakmamak için yola çıktılar ve yorulmak bilmeden çalışmaya devam ediyorlar. Bu ziyaretler sonucunda topladığımız taleplerin her birini detaylı olarak inceledik. Sizden gelen bildirimler ve sahada yaptığımız tespitler sonunda bir yol haritası oluşturduk ve göreve geldiğimizde yapacaklarımızı aşama aşama planladık. Ataşehir’i altyapıdan çevreye, ulaşımdan sosyal/kültürel donatılara ve sosyal yardımlara kadar çok geniş bir kapsamda ele aldık. Ben size şunun sözünü veriyorum: Adaylık sürecinde nasıl ki sizlerin öneri ve fikirleri doğrultusunda hareket ettim, 1 Nisan’dan sonra da bu böyle devam edecek. Belediyemizin kapısı sizlere her zaman açık olacak çünkü biz Ataşehir olarak kocaman bir aile olacağız. Biz, belediyemizi sizinle birlikte yöneteceğiz! Bu doğrultuda Halk Buluşmalarımızı yeniden hayata geçirecek, dijital katılımcılığın önünü açacağız.”

“YENİ PROJELER ÜRETTİK”

İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da desteği ile birlikte toplam 1.474.718 m² alanda yeni projeler ürettik. Projelerimizi anlatmaya başlamadan önce şunu vurgulamak isterim ki nasıl ki projelerimizin planlama sürecinde İBB ile koordineli bir şekilde çalıştıysak, 1 Nisan’dan sonra da Ataşehir Belediyemizin en büyük iş ortağı İBB olacaktır. Ekrem Başkanımız ve ekibi 5 yılda kentimize değer katacak ulaşımdan altyapıya, sosyal tesisten kreşe birçok yeni projeye imza attı. 1 Nisan’dan sonra da Büyükşehir Belediyemizle birlikte Ataşehirli komşularımıza “İyi Ki Ataşehirliyim” dedirtecek projeleri hayata geçireceğiz.  Ataşehir için hayallerimizi sizinle birlikte gerçekleştireceğiz. Sizin vergilerinizle, İBB desteği ile.”

“VİZYON PROJEMİZİ ORTAYA ÇIKARDIK”

“Aldığımız geri bildirimler, saha çalışmaları ve bilimsel anket sonuçlarında çıkan en önemli sorunların başında trafik – ulaşım sorunu ve yeşil alan eksikliği geliyor. Ne yazık ki kentimiz niteliksiz bir beton, bina yığınına dönüşmüş durumda. Çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız başta olmak üzere aslında hepimiz için yeşil alan eksikliği en büyük sıkıntımız. Öte yandan, kentimizin ulaşım planlaması taşıt odaklı. Yaya ve bisiklet yolları ikincil konumda, engelli kullanımına ne yazık ki yeterince uygun değil. İşte tüm bu sorun ve tespitlerden yola çıkarak ATAŞEHİRİMİZİN DOĞUSUYLA BATISINI BİRLEŞTİREN “YEŞİL ATAŞEHİR” vizyon projemizi hazırladık. Ataşehirde yaşayan mühendis bir başkan odayı olarak Ataşehir için bir gelecek hayal ettim. Ataşehirli olma bilincini oluşturacak, kimlikli, yaşanabilir, yeşil bir yaşam alanı oluşturabilmek için öncelikle vizyon projemizi ortaya çıkardık.”

“AMACIMIZ HER YERE VE HERKESE ADİL HİZMET GÖTÜRMEK”

“Amacımız öncelikle güvenli bir Ataşehir inşa etmekle birlikte her yere ve herkese adil hizmet götürmekti. Bu doğrultuda fiziksel koşulları da göz önüne alarak doğu ve batıyı bağlayan önemli bir yaya ve bisiklet aksı oluşturduk. 416 bin Ataşehirlinin hayatını kolaylaştıracak vizyon projemizle, ilçemizi bir ucundan diğer ucuna bağlayacağız. Bunu mevcut güzergahları kullanarak yapacak, 11 km’lik kesintisiz bir aks üzerinde bir yaşam koridoru oluşturacağız. Vizyon projemizi İstanbul Büyükşehir Belediyemizle işbirliği içerisinde hayata geçireceğiz. Projemizin 1. Etabı tamamlandığında en uzak mahalleden aksa; bisikletle 15 dakikada erişim mümkün olacak. Tüm hatlar tamamlandığında ise bu süre 1 dakikaya kadar inecek. Bununla birlikte Atapark Halısaha yanı ile Kızılay Ataşehir - Mustafa Kanat cami arasındaki alanı birbirine bağlayan 200 metre uzunluğundaki köprümüz, bisiklet ve yaya yolu olarak kullanılacak.”

“YEŞİL ATAŞEHİR PROJEMİZ TÜM KENTİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN!”

“Şunu da belirtmek isterim ki deneyimli şehir plancılarımız, mimarlarımız, bilim insanları bu projeyi sokak sokak, etap etap çalıştı, yapılabilirliğini test etti, fizibilite ve projesini tamamladı. Sizlerin de destekleriyle, gözbebeğimiz Ataşehirimizi kadını, erkeği, genci, yaşlısı ve çocuğuyla herkes için daha yeşil, daha ferah, daha huzurlu, yayaların ve bisikletlilerin de ulaşım sorunlarını çözmeye odaklı, daha yeşil ve daha ulaşılabilir bir kent yapacağız! YEŞİL ATAŞEHİR projemiz tüm kentimize hayırlı uğurlu olsun!”

İŞTE DİĞER PROJELER

“İBB ile işbirliğiyle hayata geçireceğimiz YEŞİL Ataşehir projemize ek olarak;

-Yaşam vadileri, mahalle ve cep parklarıyla İlçemize toplam 814.739 m² yeni yeşil alan kazandırarak, yeşil alan miktarını %160 artıracağız.

-Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 3 katına çıkarıyoruz.

-İBB ortaklığında Kurbağalıdere ve Çamaşırcıdere Yaşam Vadileri projelerimizi tamamlayacağız.

- Kentimizdeki atıl alanları bölge parkı olarak değerlendirecek, ilk etapta Ferhatpaşa ve Yenişehir mahallelerimizde bölge parklarımızı kentimize kazandıracak,

-Yine 9 farklı noktada mahalle cep parkı yapacağız.”

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi