İstanbul Gündemi

Beşiktaş’ta depremzedeler için bağış sergisi

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Mart 2023 Perşembe 12:35

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın da katıldığı sergiye birçok ünlü isim ve çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

DEPREMZEDE KEŞİFLERİN EĞİTİMLERİNE DESTEK OLMAK İÇİN AÇILDI

Beltaş Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Devrim Erbil Vakfı, IMOGA (İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi), Piramid Sanat, UPSD (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) ve birçok sanatçının iş birliğiyle açılan sergi, depremzede keşiflerin eğitimlerine destek olmak amacıyla hayata geçirildi.

“TAM BİR DAYANIŞMA GÖSTERİLERİ YAPTILAR”

Serginin açılışında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Çok zor günlerde yine hep beraber çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren maalesef daha önce çalıştırmanın cihazlar yerlerinde yangınları duymaya başladık. Akabinde pandemi rüzgarını yaşadık. Ev sahibine ulaşmak üzere 11 ilimizi, 13,5 milyon sahibimizi o yıkımı hep beraber yaşadık ve birçok sahibimizi maalesef kaybettik. Kullanarak hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu süreyi tümüyle dayanışmayla aşmaya çalışıyoruz. Beşiktaş, deprem felaketi olduğu gün ve akrabalarının doğumundan itibaren bu gördüğünüz Mustafa Kemal Merkezimizde, Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezimizde, Etiler Anadolu Lisesi'nde, Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezimizde ve muhtarlıklarımızda lojistik merkezleri oluşturulmuştur. İlk evden Beşiktaşlı komşularımızla çevre ilçelerden ve komşularımızdan buraya gelen komşularımızla ciddi hazırlıklar yaptık. Ölmeye hala o günü hatırlarken duygulanıyorum. Çünkü vatandaşlarımız buraya malzeme getirdiler. Malzemelerini kolilediler; taşındılar. Sonra deprem bölgesine gittiler. Oradaki malzemeleri teslim alarak ihtiyaç sahiplerine dağıttılar. Tam bir dayanışma gösterileri yaptılar. Sosyal dayanışma ağlarımızı güçlendirerek iyiliği büyütmeye devam sloganı.” Çünkü vatandaşlarımız buraya malzeme getirdiler. Malzemelerini kolilediler; taşındılar. Sonra deprem bölgesine gittiler. Oradaki malzemeleri teslim alarak ihtiyaç sahiplerine dağıttılar. Tam bir dayanışma gösterileri yaptılar. Sosyal dayanışma ağlarımızı güçlendirerek iyiliği büyütmeye devam sloganı.” Çünkü vatandaşlarımız buraya malzeme getirdiler. Malzemelerini kolilediler; taşındılar. Sonra deprem bölgesine gittiler. Oradaki malzemeleri teslim alarak ihtiyaç sahiplerine dağıttılar. Tam bir dayanışma gösterileri yaptılar. Sosyal dayanışma ağlarımızı güçlendirerek iyiliği büyütmeye devam sloganı” dedi.

“SANAT VE SANATÇIYI DA BEŞİKTAŞ'IN DAMARLARINA YAYMAK İSTİYORUZ”

Beşiktaş'ın kültürel ve tarihi mimarisiyle farklı olduğunu da söyleyen Akpolat, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne buradan teşekkür ediyorum. Burada onların katkısıyla daha belli bir sergi düzenlemiştik ve yine bu akşam da buradayız. Bu zor günlerde bizden desteklerini esirgemediler. Bu yaratmayla Anadolu'da Bir Kızım Var kampanyasına destek olmak. Buradan toplanan gelirleri, deprem bölgesinde görülen kalıntılar. Sanat ve sanatçıyı da Beşiktaş'ın damarlarına yaymak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi