İstanbul Gündemi

Bölge halkı korku içinde tahliye edildi, Semeru Yanardağı faaliyete geçti

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
5 Aralık 2022 Pazartesi 09:34

Endonezya‘da bulunan Semeru Yanardağı tekrardan faaliyete geçti. Yanardağın faaliyete geçmesi ile beraber yanardağa yakın köylerde yaşayan 2 bin kişi tahliye edildi.

BBC‘nin haberine göre, Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB), Semeru Yanardağı‘nın etrafındaki köylerde, aralarında çocuk ve yaşlıların olduğu 1969 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiğini bildirdi.

6 KÖY ETKİLENDİ

Civardaki 6 köyün etkilendiği ancak yaralanan olmadığı bilgisi paylaşıldı. Endonezya Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada, yanardağın neden olduğu kül ve dumanın hava trafiğinde herhangi bir aksamaya yol açmadığı ancak bölgedeki havalimanlarının dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

51 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Semeru Yanardağı‘ndan püsküren yoğun kül ve dumanın 1500 metre yüksekliğe kadar çıktığı ve alarm seviyesinin en yüksek düzeye çıkarıldığı kaydedildi. Endonezya‘da yanardağ alarm sistemi 'yeşil', 'sarı', 'turuncu' ve en üst seviyede 'kırmızı' olmak üzere 4 seviyeden oluşuyor. Semeru Yanardağı‘nda 4 Aralık 2021‘deki volkanik patlamada 51 kişi hayatını kaybetmişti.

'Pasifik Ateş Çemberi' deprem ve volkan kuşağındaki Endonezya‘da yaklaşık 130 aktif yanardağ bulunuyor.

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi