İstanbul Gündemi

Taksim'deki saldırıda ölenlerin isimleri ve faili belli oldu!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
14 Kasım 2022 Pazartesi 09:59

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi’ne gelerek, incelemelerde bulundu. Soylu ardından yaptığı açıklamada, İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını açıkladı.

'EYLEM TALİMATI KOBANİ‘DEN'

Eylemin gerçekleştiği andan itibaren ekiplerin elinden geleni yaptığını anlatan Soylu, 'İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani‘den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin‘den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı.' dedi.

'PKK/PYD TERÖR ÖRGÜTÜ'

Bakan Soylu, 'Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD terör örgütü. Ve tekrar söylüyorum. Beyoğlu İstiklal Caddesi‘nde bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Mekanları cennet olsun. Ailelerinin, yakınlarının, dostlarının ve milletimizin başı sağ olsun.' diye konuştu.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Bu arada, Bakan Soylu, patlamada hayatını kaybedenlerin de isimlerini açıkladı. 
Süleyman Soylu, patlama nedeniyle 1984 İstanbul doğumlu Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli doğumlu kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu doğumlu Yusuf Meydan, 2013 Seyhan doğumlu Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane doğumlu Adem Topkara ile 1995 Rize doğumlu eşi Mukaddes Elif Topkara’nın hayatını kaybettiğini kaydetti.
3 aileden 2’şer kayıp yaşanan saldırıda 81 yaralının olduğu ve 50 kişinin taburcu edildiği kaydeden Soylu, “Bunların bir bölümü kulak çınlamasıyla tedbiren hastanede tuttuğumuz kardeşlerimizdi. Doktorlarımız gidebilirler dedikten sonra hepsi evlerine intikal ettiler. 5 yaralımız şu anda yoğun bakımda. 2 yaralımızın durumu da ağır. Yine diğerleri tedbiren hastanede tutuluyorlar. Onlara da Cenabı Allah‘tan şifa diliyorum' şeklinde konuştu. 

Halil Başer - İstanbul Gündemi
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi