İstanbul Gündemi

Çekmeköy Belediyesi binlerce depremzedenin barınma sorununu çözecek

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Mart 2023 Perşembe 10:32

Depremin hemen akabinde bölgeye ziyarette bulunan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ziyaret sonrası belirlenen rota doğrultusunda bölgede konteyner kent kurulumu için tüm ekipleri seferber etti.

En az 3 bin vatandaşın barınma sorununa çözüm

İstanbul’da konteynerlerin yapımı aşamasından sevkiyatına kadar büyük bir titizlikle çalışma yapan ekipler, Afşin’de yeni yaşam alanı alt yapısı için çalıştı. Alt yapı çalışmalarının akabinde bölgeye ilk etapta kurulacak 200 konteynerin sevkiyatları ve konumlandırmaları başladı. Afşin Kaymakamlığı ve AFAD’la koordineli gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde inşa edilen yeni yaşam alanında; mescid, çocuk oyun alanları, aydınlatma, oturma ve dinlenme alanları yer alacak. İlk alanın tamamlanmasının ardından ek olarak 100 konteyner daha bölgeye konumlandırılacak. Böylelikle en az 3 bin vatandaşın barınma sorununa çözüm getirilmiş olacak.

“Çok kısa bir sürede burayı tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz”

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Yaraların sarılması için devlet millet el ele çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Devletimizin inşa edeceği konutlar tamamlanana kadar hemşehrilerimizi misafir edeceğimiz konteyner kentimizde ilk etap çalışmalarımız hızla ilerliyor. Belediye başkan yardımcılarımız, teknik ekiplerimiz işin en kısa sürede tamamlanabilmesi için 7/24 mesailerinin başındalar. İnşallah çok kısa bir sürede burayı tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi