İstanbul Gündemi

Çekmeköy Bilim Merkezi’nin yapım çalışmaları sürüyor

Çekmeköy Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliği ile inşa edilen Çekmeköy Bilim Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor. Bilim merkezi; gelişmiş müfredatı zengin eğitim içeriği ve yeni nesil eğitim sistemini destekleyen metodolojisiyle etkileşimli eğitim alanında model merkezlerden birisi olacak.
Çekmeköy Bilim Merkezi’nin yapım çalışmaları sürüyor
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Kasım 2023 Cuma 11:20

Cumhuriyet Mahallesi’nde 450 metrekare alana inşa edilen bilim merkezinde öğrencilere;  Astronomi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi, Teknoloji Atölyesi ve Tasarım Atölyesi’nde bilimsel konularda farkındalık kazanırken, sosyal yönlerini de geliştirme imkanı bulacak.

YILDA 3 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLECEK

Haftanın 7 günü alanında uzman hocalar eşliğinde 4 farklı branşta ders verilecek olan merkezde her branş için ayrı bir derslik hazırlanacak. Yıl boyunca devam edecek olan eğitimler ile birlikte yılda 3 bin öğrenciye eğitim verilecek.

HEM EĞLENECEK HEM DE ÖĞRENME FIRSATI YAKALAYACAKLAR

Atölyelerde eğitim alan öğrenciler; kendi roketlerini tasarlamadan uçurmaya, teleskop kullanım eğitimlerinde kendi teleskoplarını tasarlamaya, robotik tasarımdan 3 boyutlu sanal gerçeklik aktivitelerine kadar birbirinden çeşitli ders konuları ile hem eğlenecek hem de öğrenme fırsatı yakalayacak.

“ALANINDA UZMAN HOCALAR EŞLİĞİNDE EĞİTİM VERECEĞİZ”

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “İlçemizde bilime ve teknolojiye meraklı evlatlarımız için çok güzel bir mekan olacak Çekmeköy Bilim Merkezi’ni TUBİTAK işbirliği ile ilçemize kazandırıyoruz. Çalışmaların devam ettiği bilim merkezimizde, birbirinden güzel atölyeler ve dersler ile binlerce çocuğumuza alanında uzman hocalar eşliğinde eğitim vereceğiz. Evlatlarımız burada eğitim almalarının yanı sıra öğrendiklerini fiziksel ortama dökerek kendileri de yapma imkanına sahip olacak. Bilim merkezimizi İnşallah önümüzde ki sene hizmete alacağız. Şimdiden evlatlarımız için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi