İstanbul Gündemi

CHP’de aday adaylık başvuru süreci başladı!

CHP’de il, ilçe belediye başkanlıkları ile belediye meclis üyeliliğine adaylığı için başvurular bugün başlayacak ve 28 Kasım’da sona erecek. Yasa gereği görevlerinden istifa etmesi gereken kamu görevlileri de 1 Aralık’a kadar görevlerinden ayrılmak zorunda.
CHP’de aday adaylık başvuru süreci başladı!
Haberler / Politika
21 Kasım 2023 Salı 14:14

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında dün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, yerel seçim takvimi ve belediye başkan adaylığı kriterleri belirlendi.

İL VE İLÇE BAŞKANLIKLARINA GENELGE GÖNDERİLDİ

Olağan Kurultay süreci sonrası genel başkan dahil parti yönetiminin sil baştan yenilendiği CHP’de, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için çalışmalar hızlandı. Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında toplanan MYK’da aday belirleme süreci ve seçim takvimi netleştirildi. Toplantıda alınan karar doğrultusunda Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek, Gül Çiftçi ve Ensar Aytekin imzasıyla, il ve ilçe başkanlıklarına izlenecek sürece ilişkin bir genelge gönderildi.

ADAYLIK BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Genelgeye göre büyükşehir, il, ilçe belediye başkanlıkları ile belediye meclis üyeliliğine adaylığı için başvurular bugün başlayacak ve 28 Kasım’da sona erecek. Yasa gereği görevlerinden istifa etmesi gereken kamu görevlileri en son 1 Aralık’ta görevlerinden ayrılmak zorunda.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi