İstanbul Gündemi

CHP’Lİ ALİ KILIÇ: ‘BİZE FETÖCÜ DİYEBİLEN VARSA GELSİN HESAP VERSİN’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
2 Şubat 2021 Salı 18:17

Şubat ayı ilk oturumunda partisi adına konuşan CHP Ümraniye Meclis Grup Başkan Vekili Ali Kılıç, AK Partili ve MHP’li üyelerin eleştirilerine cevap verdi. Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan rektör ataması gerginliği hakkında MHP’li Cihan Tufan’ın sözlerini yanıtlayan Kılıç, “Öğrenciler demokratik haklarını tabi ki kullanacaklar” dedi.

 

AK Parti Meclis Üyesi Osman Affan Özkan’ın konuşmasında yer verdiği ‘satılmış ordu’ polemiğine de cevap veren Kılıç, “Öyle bir şey söz konusu değildir. Konuşmaların kenarından köşesinden alıntı yaparsanız her tarafa çekersiniz. İfadelerin tamamının okunup anlaşılması gerekiyor” dedi. Ali Kılıç, AK Parti’li Yavuz Selim Tuncer’in işe alımlarla ilgili iddialarına da “O konulara girersek, AK Partili belediye başkanlarının 6 yerden maaş aldıklarını ortaya dökersek, bu işin içinden çıkamayız” şeklinde yanıt verdi.

 

“SOKAĞA ÇEKMEK SÖYLEMLERİNİ DOĞRU BULMUYORUZ”


CHP Ümraniye Meclis Grup Başkan Vekili Ali Kılıç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Cihan Bey (Cihan Tufan) Boğaziçi Üniversitesi‘nde yaşanan olaylarla ilgili, öğrencilerin atanan rektöre karşı çıkmamaları gerektiğini söyledi. Boğaziçi Üniversitesi‘nde okuyan öğrencilerin demokratik haklarını, kırmadan dökmeden kullanmaları gerekir. Onları dinleyerek çözüm getirilmesi, en doğru olanıdır. Ama burada Cihan Bey‘in dediği gibi A karşıtı B karşıtı gibi sokağa çekmek gibi söylemi doğru bulmuyoruz Öğrenciler orada demokratik haklarını kullanacaklardır.”


“KİMSE BİZE FETÖCÜ DİYEMEZ” 


“AK Partili bir meclis üyesi arkadaşımız da (Osman Affan Özkan) birtakım söylemlerde bulundu. Orduya ‘satılmış’ diye bir şey denmedi. İfadelerin tamamını okursanız; kıyısından köşesinden alıntı yaparsanız, her tarafa çekilecek durumlar var. Bütün konuşmaların tamamını okuyup anlamak gerekiyor diye düşünüyorum. Bizi terör ile Fetö ile bağdaştırmayınız lütfen. Uğur Mumcu‘nun 30 yıl öncesinde görmüş olduğu Fetö‘yü terör örgütü olarak gördüğümüzü bilmenizi isteriz. Buradan çıkıyoruz, yüz yüze bakıyoruz. Eğer bir tane arkadaşımız gelip de burada ‘Cumhuriyet Halk Partisi‘nin üyesi olarak fetö‘cüsünüz’ diyebilme cesaretini gösterebiliyor ise gelsin bana hesap versin. Şahsımızda yok, partimizde de olmadığına eminim. Bunun teminatı vardır. Eğer var diye düşündüğünüz bir arkadaşımız, bir Milletvekilimiz var ise ve bunu biliyor iseniz, söylemiyorsanız suç işliyorsunuz demektir. O nedenle çamur at izi kalsın doğru değil. Ben Cumhuriyet Halk Partisi‘nin üyesi olmaktan onur duyuyorum. Milletimiz zaten olanı biteni görüyor. Bizim burada konuşmamız gereken, Ümraniye‘nin hizmetleri olması lazım. Vatandaş bizden iş bekliyor, hizmet bekliyor. Bunları burada çözmeye çalışacağız, çözemediklerimizi de üste taşıyacağız.” 
“YAPAMADIĞINIZ BİR İŞ VARSA MEHMET BEY’İ ARAYIN”
“CHP meclis üyesi arkadaşımız Mehmet Özgür Üreten’in soru önergesi doğrultusunda Meclise taşımış olmamızdan dolayı, ilgili kişilere doğalgaz bağlandı. İstanbul‘un göbeğinde elektriğin, suyun, doğalgazın olmamasını kabullenmek mümkün mü? Mehmet Özgür Üreten, Cumhuriyet Halk Partisi‘ne verilen oylar ile seçildi ve burada çok da güzel işler yapıyor. Bu çalışmalar size örnek olmalı aslında. Yapamadığınız bir durum olursa Mehmet Bey‘e sorup bilgi alabilirsiniz.”


“BELEDİYE KARLARI TEMİZLEMEDİYSE…” 


“İlçe belediyesi sokaktaki karları temizlememiş ise cenazede vatandaşı mağdur ediyor ise bu, kabul edilebilir bir şey değildir. Bütün işe alımlar kariyer.net üzerinden  liyakat usulü ile yapılmaktadır. 2002 yılından sonra, 18 yılın birikmişliği, sıkışmışlığı var. Burada partililer veya partisizler, üye olmayanlar dışındaki kişilere ‘sen A partilisin B partilisin’ deme şansımız yok. Partili olup olmaması bizi ilgilendirmiyor. Vatandaşa ne yapabiliriz, hizmeti nasıl sağlarızı konuşmak gerekiyor. Yoksa öteki konuları açarsak, AK Partili belediye başkanlarının 6 yerden maaş aldıklarını ortaya dökersek bu işin içinden çıkamayız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi