İstanbul Gündemi

CHP ÜMRANİYE’NİN GİRİŞİMLERİ İLE KADOSAN’DAKİ BATAKLIK ISLAH EDİLDİ

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
24 Aralık 2020 Perşembe 14:01

Ümraniye’nin Esenkent Mahallesi’nde, Hoca Nasreddin Caddesi‘ne cephe Kadosan Sanayi Sitesi içinde yer alan ve Ördekçi Gölü olarak bilinen bataklık en sonunda kurutuldu. Yaklaşık 20 yıldır ıslah çalışması yapılmadığı için atık su, yağmur ve fosseptik kanallarıyla çevre sağlığını tehdit eden bataklık, CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı’nın girişimleri neticesinde ıslah edildi. Ördekçi Gölü Mevki olarak bilinen bölgede çevre esnafını hayatından bezdiren kötü kokular ve özellikle yaz aylarındaki sivrisinek istilası artık yaşanmayacak.

Sorunun giderilmesinde çevre halkının şikayetlerini dinleyen ve çözüm için ilk adımı atan, önceki dönem CHP Ümraniye Yerel Yönetimlerden ve Muhtarlardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Altıok Çetin ile CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten, arkadaşımız Göksenin Aktaş ile söz konusu bölgeye giderek yapılan çalışmalardan bahsetti.

Bölgede yaşanan sıkıntının yeni olmadığını ve çözüm için daha önce başvurular yapıldığını belirten Altıok Çetin, bu girişimlerin sonuçsuz kaldığını söyledi. 2019 seçimlerinden sonra bizzat kendisinin yetkili kişilerle görüştüğünü ve ertesi gün çalışmaların başladığını belirten Çetin “20 yıllık sorun hallolmak üzere. Çevre esnafı artık memnun” dedi. CHP Ümraniye Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten de “Amacımız Ümraniye’yi yaşanabilir hale getirmek. Burada pis su, yağmur suyu ile karışıyordu. Gerekli çalışmaları yaptık ve bölge kokudan, sineklenmeden kurtuldu” ifadelerini kullandı.

“İBB VE İSKİ KONUYU SAHİPLENDİ”

Geçmişte bu bataklık sorununun çözülmesi için yapılan girişimlerde İBB ve İSKİ tarafından gerekli maddi kaynağın bulunmadığının önü sürüldüğünü ve yıllardır halk sağlığını ve sosyal kaliteyi tehdit eden durumun çözülemediğini söyleyen Çetin, şu açıklamaları yaptı:

“Burası yıllardan beri çevre esnafının rahatsız olduğu bir bölge. İBB ve İSKİ’ye dilekçeler gönderilmiş ama sonuç alınamamış. CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız Mehmet Özgür Üreten ile bir çalışma başlattık. 2019 seçimlerinin ardından Sayın Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı seçildikten sonra İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut Bey ile görüştük. Ertesi gün İSKİ Anadolu Yakası Daire Başkanları buraya geldi. Bir çalışma başlatıldı ve sonunda 4 bin 250 metrekare olan bataklık kurutuldu. 20 yıllık sorun çözüme kavuştu Çevre esnafı artık memnun. Ümraniye Belediyesi’nin başkan yardımcıları ile de görüştük. Burada sadece yağmur suyu problemi kaldı. Ümraniye Belediyemiz de çalışmasını bitirince esnafımızın sorunu ortadan kalkacaktır.”

“MADDİ SORUNLAR GEREKÇE GÖSTERİLMİŞ”

“20 yıldır burası bu şekilde bekliyordu. Bölge esnafının en çok şikayet ettiği şey lağım kokusu, sineklerdi. 2019’dan sonra ilaçlama yapıldı ama ne kadar ilaçlarsanız ilaçlayın lağımın üzeri açık olduktan sonra, bu bataklık kurutulmadıktan sonra hiçbir anlamı olmuyordu. Yağmur suyu çalışmaları ilçe belediyelerinde olduğu için Ümraniye Belediyesi çalışmalarını tamamladıktan sonra sorun tamamen bitecek.

Ümraniye İSKİ Şube Müdürümüz ve İSKİ Genel Müdürümüz Raif Mermutlu konuyu sahiplenil, yardımcı oldular bize, sağ olsunlar. Ayrıca Ümraniye Belediyesi Başkan yardımcısı Sibel Şenocak da konu ile yakından ilgileniyor. Çok yakında tamamen bitecek. Burası 5 parselden oluşan şahıs mülkiyetinde bir arsa. Mal sahibi gelip teşekkür etti bize.”

MEHMET ÖZGÜR ÜRETEN: “2013’TEN BERİ ISLAH ÇALIŞMALARI BEKLİYORDU”

CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten, amaçlarının Ümraniye’yi yaşanabilir bir yer haline getirmek olduğunu ve icracı kimliklerinden ötürü faaliyete geçtiklerini belirtip, “Anadolu Otoyolu’nun altından yaklaşık 4 metre derinden geçen bu kanalların bazı yerlerinde oluşan tıkanıklık sonucu maalesef pis atık sular taşarak yağmur suları ile karışıyordu. Burası bataklık bir bölge. Özellikle yazın koku ve sineklenmeden dolayı bölge esnafımız yüksek derecede mağdur oluyorlardı. Bölge esnafı şikayetlerini bize iletti. 2013 yılında buranın ıslah projeleri onaylanmış ama faaliyete geçilmemişti. Başvurumuz neticesinde İBB, İSKİ ve Ümraniye Belediyesi bu konuyu sahiplendi. Gerekli çalışmalar yapıldı. Şu anda yağmur suyu kanalının eksikliği söz konusu. Ümraniye Belediyemiz ile görüşüyoruz. Tamamlanınca pis su ve yağmur suyu birbirinden tamamen ayrılacak, bataklık yok olacak.

Burası özel bir mülk. Arsa sahipleri de yapılan çalışmadan oldukça memnunlar. Kendilerinin rızası var. Etrafımızda geri dönüşüm işletmelerimiz bulunuyor. Önü yola cephe ve açık, güvenlik riski de taşıyor. Koku ve sineklenme bölgedeki işletmelere büyük rahatsızlık veriyordu. Bizler de CHP olarak harekete geçtik, ilgili kurumlarla iletişime geçip takibini yaptık” şeklinde konuştu.

GÖKSENİN AKTAŞ - İSTANBUL GÜNDEMİ

FOTOĞRAFLAR: TUĞÇENUR ACAR - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi