İstanbul Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çarpıcı ‘asgari ücret’ açıklaması! ‘Bir kez verilecek zamla...’

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete yapılacak zamla ilgili dikkat çekici mesajlar verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çarpıcı ‘asgari ücret’ açıklaması! ‘Bir kez verilecek zamla...’
Haberler / Politika
2 Aralık 2023 Cumartesi 16:02

Milyonlarca çalışanı ve işvereni yakından ilgilendiren asgari ücret zammı için ilk resmi adım atılıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantı tarihi açıklanması ile birlikte asgari ücret Ocak zammı açıklamaları da peş peşe gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da yeni asgari ücret için flaş bir açıklama geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN O AÇIKLAMASI:

“Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. Çünkü burada işçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra bize neticeyi getirecek. Biz de kendisini dinleyeceğiz. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek. Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz. Ekonomi yönetimimiz bir yandan da enflasyonu dizginleyici adımlar attı, bunlar da sürüyor. İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini göreceğiz. Enflasyon sorununu da tarihe karıştıracağız.”

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU İLK TOPLANTISI NE ZAMAN?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücret rakamının belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısının 11 Aralık Pazartesi saat 14.00’te yapılacağını duyurdu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi