İstanbul Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş 'Asgari Ücret' açıklaması!

Player yükleniyor...
Haberler / Ekonomi
14 Ekim 2022 Cuma 17:31

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin‘in ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan da asgari ücret üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

‘ASGARİ ÜCRET ZAMMI İLE ENFLASYONUN TAHRİBATI ORTADAN KALKACAK’

Asgari ücret 2023 hakkında değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ‘Türkiye tarihinde ilk defa asgari ücrette yüzde 50 artış yaptık ama daha önemlisi bütün ücret türü gelirlerden verginin kaldırılması oldu, sonra aritmetik bir ortalamayla yüzde 80 bir zam yaptık, kümülatif olarak yüzde 95‘e takabül ediyor. Yeterli mi? Bu enflasyon karşısında yetersiz. Aralıkta yeniden asgari ücret komisyonu toplanacak, bir araya geleceğiz. Bu tahribatı, enflasyonun emekçiler üzerindeki tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız.’ demişti.

ERDOĞAN‘DAN ASGARİ ÜCRET SORUSUNA DİKKAT ÇEKEN YANIT!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Erdoğan, Ocak 2023‘ten itibaren geçerli olacak asgari ücret zammı konusunda soruyu, ’Şu anda bu konuyla ilgili çalışmaları başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin.’ diyerek yanıtladı.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi