İstanbul Gündemi

Cumhuriyet Bayramı'na özel 'pastalı dev Türk bayrağı'

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
28 Ekim 2022 Cuma 12:48

Tuzla Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle örnek bir uygulama hayata geçirdi. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve eşi Fatma Yazıcı, Tuzlalı miniklerle 100 parçadan oluşan 24 metrekarelik pasta yaptı. Kırmızı krem şanti ile renklendirilen pastaya ay ve yıldız yapıldı. 

DÜNYA REKORU KIRILDI

Ayrıca, dünyanın en büyük pastadan yapılan Türk bayrağı yapılmış oldu. Dünya Çocuk Rekorları Hakemi Uğur Demircan tarafından ölçümler yapıldı ve dünya rekoru olduğu tescil edildi. Pasta, program sonrasında bin eşit parçaya bölünerek, vatandaşlara ikram edildi. 

'ALLAH BAYRAĞIMIZI DAİM ETSİN'

Başkan Yazıcı programdaki konuşmasında, geleceğin teminatı olan çocuklarla böyle bir uygulama yapmanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. 
Daha önce 10 metrekare olarak yapılan rekoru 24 metrekare yaptıklarını anlatan Yazıcı, 'Tuzla’dan Türkiye’ye Cumhuriyet Bayramı’nı haykırıyoruz. Allah bayrağımızı daim etsin ve asla indirmesin. İndirmeye kalkanlara da asla fırsat vermesin. Bu gençlerimiz ile birlikte bu mesajı vereceğiz. Ben Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Emeği geçen çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Şeflerimize teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve milletimiz daima mutlu ve huzurlu olsun” diye konuştu. 

'ÇOCUKLARLA ÇOK MUTLU OLDUM'

Başkan Şadi Yazıcı’nın eşi Fatma Yazıcı da ” Çocuklarımızın böyle eğlenceli bir şekilde en büyük bayramımızı kutlamaları, bayrak ve millet sevincini bu şekilde yaşamalarından dolayı çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı. 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi