İstanbul Gündemi

Davutoğlu'ndan 6’lı Masa açıklaması! ‘Kriz çıkabilir’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
20 Nisan 2023 Perşembe 12:30

Konuk olduğu canlı yayında çok konuşulacak açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Altılı Masa ile ilgili dikkat çeken ifadeleri kullandı.

“ALTILI MASADA YAPMAK İSTEDİĞİMİZ ŞEY BİLİNÇ OLUŞTURMAK”

6’lı Masa’nın hedeflerini anlatan Davutoğlu, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun SGK'daki Savaş Ay ile mülakatını tekrar tekrar gösteriyor. Ya ne olmuş 25 yıl önce olmuş. Bu bir propaganda taktiği olarak etkili olur ama bilinç oluşturmaz. Şu anda bizim Altılı Masada yapmak istediğimiz şey bilinç oluşturmak. 15 Mayıs'ta seçimi kaybetsin çok başarılı gördüğünüz Erdoğan'ın taktiklerinin ne kadar başarısız olduğuna dair bütün paradigma çöker. Biri size saldırdığında 'evet öyleyim' deyince bu iş bitiyor” şeklinde konuştu.

“İLKELERE UYMADIĞIN İÇİN SENİNLE KRİZ YAŞADIK”

AK Parti’den ayrılış sürecine de değinen Davutoğlu, “Ben çok krizin içinden geçtim. Hayatın doğasında var. Krizin olmadığı yerde ya bir mutlak despot vardır ya da siyaset yoktur. Güçlü kılan krizi çözebilme kabiliyetidir. Son olayda bunu gördük. Çok çarpıcı şekilde Erdoğan beni teyit etti. Bize dönük olarak 'Bakın bunlar bize ihanet etmişti şimdi de Kılıçdaroğlu'na ihanet edecekler' dedi. Dedim ki 'Doğru'. AK Parti'nin kuruluş ilkelerinde yer alan yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadeleyi terk ettiğin için, ilkelere uymadığın için seninle kriz yaşadık. Ben sana ihanet etmedim, sen AK Parti'nin kurucu ilkelerine ihanet ettin. Eğer sayın Kılıçdaroğlu ortak ürettiğimiz dökümanlara aykırı davranırsa senin kuruluş ilkelerine aykırı davrandığı gibi evet kriz yaşarız ama bunun adı ihanet olmaz” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi