İstanbul Gündemi

Devlet Bahçeli’den çarpıcı ‘faiz’ mesajı! ‘Yatırımı caydıran, üretim çarkına çomak sokan...’

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çok önemli mesajlar verdi. Bahçeli’nin yerel seçimle ilişkin sözleri dikkat çekti.
Devlet Bahçeli’den çarpıcı ‘faiz’ mesajı! ‘Yatırımı caydıran, üretim çarkına çomak sokan...’
Haberler / Politika
20 Haziran 2023 Salı 12:00

Üniversite sınavından faiz artırımına, yerel seçimlerden Cumhur İttifakı’na kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalar yapan MHP lideri Bahçeli, “Parlak geleceğimiz için bugünkü külfete katlanmak kaçınılmazdır” dedi.

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

“Her an seçim olacakmış gibi bütün demokratik ihtimallere hazır olmak zorundayız. Mahalli idareler seçimleri 31 Mart 2024'te yapılacaktır. MHP bu seçimlere hazırlık sürecini başlatmıştır. Mahalli idareler seçimlerinde takip edeceğimiz 1. stratejik hedefimiz mevcut belediye başkanlarımızı muhafaza ederek bunun üzerine yenilerini hatta daha çoğunu eklemektir. 2. hedefimiz Cumhur İttifakı'nın doğasına hareket edip muhalefetin yönetimindeki belediyelerin hallerine son vermektir. 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta elde edilen demokratik başarıyı mahalli idarelerle perçinlemek boynumuzun borcudur. İstanbul, Ankara, İzmir büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere diğer tüm büyükşehir belediyelerinin, il, ilçe ve belde belediyelerinin Türkiye'nin yükselen itibarına müzahir şekilde yönetilmesi tarihi önemdedir.”

“MHP'NİN FAİZE KARŞI BAKIŞI BELLİDİR”

“Son günlerde politika faizinin arışı hususunda beklentileri yükseltmek amacıyla iç ve dış lobilerin son derece faal olduğu gözlemlenmektedir. MHP'nin faize karşı bakışı bellidir, değişme göstermemiştir. Teorik ve pratik uygulamada faiz artışı yatırımı caydıran, üretim çarkına çomak sokan, kredi ihtiyacını pahalandıran politik bir tercihtir. Ancak Türkiye'nin ekonomik istikrarı ve huzuru elde etmesi için de alınması gereken kısa dönemli ve bazen de can yakan tedbirler vardır. Parlak geleceğimiz için bugünkü külfete katlanmak kaçınılmaz hale gelmektedir. Batan gemiyi ilk terk eden, korkaklar ve korsanlardır. Batık gemiyi limana sağlam götürmekten bahseden Kılıçdaroğlu'nun baba-oğul arasındaki saltanat kavgasından nasıl çıkacağı da merak konusudur. Mensuplarının birbirine güvenmediği, inanmadığı, arkadan dolaşmanın, fitne yaymanın geçer akçe sayıldığı bir siyasi bünyenin çürüyüp kadavraya dönüşmesi kaçınılmaz bir gerçektir.”

“SAHİP OLDUĞUMUZ BEŞERİ CEVHERİN ADI TÜRK GENÇLİĞİDİR”

“Çağa ve zamana yönelik mesajlarımızın taşıyıcı kolonu gençlerdir. Her şeyi tadında ve kıvamında yapmak, bir anlık aymazlıkla koca bir hayatı kuru ve yaprak dökmüş bir hayata çevirmekten sakınmak lazımdır. Bize düşen, öğrencilerimizi ve gelecek nesillerimizi o sınavdan çıkarıp bu sınava sokarak hayatı çoktan seçmeli test mekaniğine havale etmemektir. Zamanın ruhu neyi işaret ederse etsin sahip olduğumuz beşeri cevherin adı Türk gençliğidir. Üstelik alfabenin hiçbir harfiyle de sınırlandırıp tasvir edilemeyecektir.”

“TÜRK GENÇLİĞİNİN HER ZAMAN, HER ŞART ALTINDA YANINDAYIZ”

“Sapkın akımlarla yozlaşmaya nezaret eden ters akıntılarla başa çıkabilmenin ana cephesi Türk gençliğidir. Ümit ediyorum ki geniş ve gerçekçi bir mutabakat ortamı kurularak üniversite sınavını kaldıracağımız günler de çok uzak değil. MHP olarak muhterem öğretmenlerimizle birlikte iftiharımız olan Türk gençliğinin her zaman, her şart altında yanındayız.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi