İstanbul Gündemi

Abdülkadir Selvi’den çok konuşulacak iddia! ‘CHP Genel Merkezi'nde İmamoğlu'nun...’

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasında kriz yaşandığını ve genel merkezin yerel seçimde İstanbul’u kaybetme riski taşıdığını iddia etti.
Abdülkadir Selvi’den çok konuşulacak iddia! ‘CHP Genel Merkezi'nde İmamoğlu'nun...’
Haberler / Politika
19 Haziran 2023 Pazartesi 13:51

İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun görevden çekilmesini istediğini savunan Abdülkadir Selvi, CHP Genel Merkezi’nde “İmamoğlu İstanbul'a hizmet etmedi. Eski parıltısını kaybetti. Seçimlerde İstanbul ve Ankara'yı kaybedeceğiz” yorumlarının yapıldığını öne sürdü.

SELVİ’NİN YAZISI ŞU ŞEKİLDE:

“Ekrem İmamoğlu, ilk günden itibaren partide bir değişimin gerektiğini savunuyor. Kılıçdaroğlu'nun çekilmesini istiyor, değişime liderlik yapabileceğini söylüyor. Ahlatlıbel'deki toplantıda bu nedenle aralarında gerginlik yaşandığı söyleniyor. Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun çekilmesini ve partiyi kendisine teslim etmesini istiyor. Kılıçdaroğlu ise İstanbul seçimlerine girip yeniden kazanmasını, bu arada Belediye Meclisi'nde de çoğunluğu elde etmesini öneriyor.”

“İYİ PARTİ VE HDP DESTEĞİNİN DEVAM EDİP ETMEYECEĞİ BELLİ DEĞİL”

“CHP Genel Merkezi'nde İmamoğlu'nun İstanbul'a odaklanmadığı ve kalıcı bir eser ortaya koyamadığı için seçimleri kaybetme riskinin olduğu düşüncesi hâkim. Ekrem İmamoğlu sadece CHP oylarıyla değil, HDP ve İYİ Parti oyları sonucunda seçimi kazanmıştı. Şimdi İYİ Parti ve HDP desteğinin devam edip etmeyeceği belli değil. Ayrıca İmamoğlu, eski pırıltısını kaybetti. Cumhurbaşkanlığı ve CHP Genel Başkanlığı peşinde koşan, İstanbul'a hizmet etmeyen bir belediye başkanı profili çizdi. İstanbul'daki toplantıda CHP'li ilçe belediye başkanları, 'İstanbul'a odaklan' diye uyarmışlar.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi