İstanbul Gündemi

Dijital sanatın ve iş dünyasının önemli isimleri İstanbul’da buluşuyor!

Türkiye’nin ilk ve tek dijital sanat festivali olan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali (IDAF) Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törenle kapılarını açtı.
Dijital sanatın ve iş dünyasının önemli isimleri İstanbul’da buluşuyor!
Haberler / Güncel
2 Haziran 2023 Cuma 11:21

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, PASHA Bank ana sponsorluğunda, Mezo Dijital tarafından hayata geçirilen festival; dijital sanatlar alanında önemli isimlere, ulusal ve uluslararası toplam 40 sanatçıya ev sahipliği yapıyor.

BİRÇOK ETKİNLİK YER ALIYOR

2-5 Haziran tarihleri arasında AKM’de gerçekleştirilecek olan İstanbul Dijital Sanat Festivali’nde çocuk ve gençlik atölyeleri, paneller, görsel ve işitsel performanslar yer alıyor.

ÖNEMLİ İSİM YER ALIYOR

Romanya’da düzenlenen One Night Gallery’nin de konuk olarak yer alacağı İstanbul Dijital Sanat Festivali 4 gün boyunca; dijital sanatlar alanında önemli isimlere, ulusal ve uluslararası toplam 40 sanatçıya, çocuk ve gençlik atölyelerine, panellere, görsel ve işitsel performanslara ev sahipliği yapacak. Paneller ve söyleşilerde, sanatçıların yanı sıra iş dünyasından da pek çok önemli isim yer alıyor.

FESTİVAL HALKA AÇIK VE ÜCRETSİZ OLACAK

Festival kapsamında; İlham Veren Girişimcilik, Yapay Zeka Teknolojilerle Nasıl Gelişiyor, 6G Teknolojileri, Yeni Teknolojiler Ve Sanat, Women In Web 3.0, Future Of Digital Art, Yaratıcı Endüstriler Teknoloji İle Nasıl Birleşiyor ve Dijital Sanatların Markalaşma Süreci başlıklarıyla 8 panel düzenlenecek. Festivalin gençler için hazırlanan özel içeriğinde; Akıllı Telefon ve Tabletlerde Dijital Maske, AR, Yapay Zeka, Elektronik Atık İnceleme ve Sökme başlıklarıyla her gün atölye çalışmaları yapılacak.  Çocuklar için ise sanat, robotik kodlama ve masal atölyelerinin yanı sıra “Makineler Konuşabilir mi?” “Neci’nin Diji Maceraları” ve “Beceriksiz Kralın Öyküsü” adlı üç tiyatro oyunu sergilenecek. 5 Haziran’a kadar sürecek olan İstanbul Dijital Sanat Festivali, halka açık ve ücretsiz olacak.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi