İstanbul Gündemi

Düzenlemede sona gelindi, tarih netleşiyor!

Ehliyet sahiplerini ve alacakları yakından ilgilendiren yeni düzenlemede sona gelindi. Söz konusu karar ile B sınıfı ehliyetle 125 cc'ye kadar motosikletin kullanılabilmesi amaçlanıyor.
Düzenlemede sona gelindi, tarih netleşiyor!
Haberler / Güncel
26 Eylül 2023 Salı 13:32

Ehliyet sahiplerini ve alacakları yakından ilgilendiren yeni düzenlemede sona gelindi. Hazırlıkların yakın zamanda tamamlanması tahmin edilirken düzenlemenin 2023 yılı sonuna kadar yayınlanması bekleniyor.

EHLİYET DÜZENLEMESİ İÇİN TARİH NETLEŞİYOR

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, yürürlüğe girmesi beklenen yönetmeliğin en geç 2023 yılı sonuna kadar yayınlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

SÜRÜCÜ KURSUNDAN EĞİTİM

Posta'da yer alan habere göre; yayınlanması öngörülen yönetmelikte B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin herhangi bir sürücü kursundan “motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması” şartınının olmasının öngörüldüğünü vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti: “Eğitim sınav şeklinde değil. Sadece direksiyon eğitimi şeklinde olması öngörülüyor. Eğitim alan kişinin sürücü belgesi otomatik olarak akredite olacak. Eğitimi alan bu kişiler sürücü belgesini değiştirmesine gerek kalmadan 125 cc’ye kadar olan motosikletleri herhangi başka bir işleme gerek kalmadan kullanabilecek.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi