İstanbul Gündemi

EN ÇOK YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDE

Player yükleniyor...
Haberler / Eğitim
9 Aralık 2019 Pazartesi 20:59

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) verilerinden elde edilen bilgilere göre, Türkiye’ye birçok farklı ülkeden yabancı uyruklu öğrenciler okumaya geldiği görüldü. Böylelikle, yabancı uyruklu öğrencilerin en çok Eskişehir Anadolu Üniversitesini tercih ettiği gözlenirken, 6 bin 661 kişi olduğu kaydedildi. En çok yabancı uyruklu öğrencisi bulunan diğer üniversiteler ise 6 bin 648 ile İstanbul Üniversitesi, 5 bin 782 ile Karabük Üniversitesi, 5 bin 430 ile Uludağ Üniversitesi, 5 bin 176 ile de On Dokuz Mayıs Üniversitesi olarak kayıtlara geçti.

Ajans Press ve ITS Medya’nın dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre yılbaşından bugüne üniversiteler ile alakalı 150 bin 326 haber çıkışı olduğu görüldü. Üniversite öğrencileri ise 32 bin 959 habere konu olurken,yabancı öğrencilerin 11 bin 504 haber ile gündemde yer aldığı kaydedildi. Haber başlıkları incelediğinde yabancı öğrencilerin kendi aralarında yaptığı sosyal etkinlikler ile ön planda olduğu gözlendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi