İstanbul Gündemi

İLİM VE FAZİLET MEZUNLARI İFTARDA BULUŞTU

Player yükleniyor...
Haberler / Eğitim
25 Mayıs 2019 Cumartesi 15:14

Fazilet Eğitim Kurumları´nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği ´Geleneksel Fazilet Eğitim Kurumları İftarı´ programında mezunlarıyla buluştu.

Fazilet Eğitim Kurumları Merkez Kampüsü´nde gerçekleşen iftar programına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlim ve Fazilet Vakfı Başkanı Mahmut Ekşi, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, AK Parti Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Harun Emirhan Ekşi, Fazilet Eğitim Kurumları yönetim kurulu üyeleri, başkan yardımcıları, idari kadrosu, öğrencileri, mezunları ve basın mensupları katıldı.

EKŞİ: ??BİZ BÜYÜK BİR CAMİAYIZ, SAFLARIMIZI SIKLAŞTIRALIM´´

Fazilet Vakfı Eğitim Kurumları´nın Üsküdar ve Pendik Kampüsü´nde 3 lisesi, 2 ortaokulu ve 2 ilkokuluyla büyük bir camia olduğunu belirten İlim ve Fazilet Vakfı Başkanı Mahmut Ekşi, ??7-8 bin yakın mezunumuz var. Kız Kur´an Kursu iken mezun olan kardeşlerimiz bunların dışında. Fazilet Eğitim Kurumları 100 bin kişilik geniş bir ailedir. Bunu büyütmemiz lazım. Bugün 2 okulumuzda 130-140 öğretmenimiz 80 çalışanımızla beraber 200´ü aşkın arkadaşımızla hizmet veriyoruz. Eğitim camiasına katkıda bulunuyoruz. Bakın mezunlarımızı görün aramızda arkadaşlarımız var; belediye başkan yardımcılar, il sağlık müdürleri, doktorlarımız, hakimlerimiz, avukatlarımız, mühendislerimiz var, aklına hangi meslek gelirse mezunlarımız arasında var. Biz bir camiayız, saflarımızı sıklaştıralım.´´ diye konuştu.

??ÇOCUKLARINIZI LÜTFEN BİZE GÖNDERİN´´

Mezunlardan çocuklarını okullara göndermesini isteyen İlim ve Fazilet Vakfı Başkanı Mahmut Ekşi, ??Çocuklarınızı lütfen bize gönderin. Mezun olduğunuz bu okullarda bayrak, vatan, millet sevgisi asla vazgeçmeyeceğimiz unsurlardır. Bizim eğitim kadromuz bu vatana Çanakkale ruhunu, Anafartalar ruhunu, 1071 Sultan Alparslan´ın ruhunu, hadis-i şerifte övülen Fatih Sultan ruhunu çocuklarımıza veriyoruz. Bizim mezunumuzdan vatana, millete, ailesine, bayrağına, devletine, ülkesine faydalı insanlar yetişir. Öyleyse öğrencilerinizi bize teslim edin. Fiyatlarla mukayese ettiğinizde burası vakıf okulları, biliyorsunuz burada bir kar yok. Kimse ben dahil yönetim kurulundaki arkadaşlarımızdan biri dahi maaş almaz. Fiyatlarımıza baktığınız vakit emsal okulların 3´te 1 fiyatı burada görülüyor. Çünkü burasını Allah rızası için inanmış 20-25 tane arkadaşla 1970´li yıllarda kurdu babalarımız, büyüklerimiz. Arsalarını bağışladılar binalarını yaptılar, vatana millete faydalı evlatlar yetiştirmek için bunlar yapıldı. Öyleyse çocuklarınızı lütfen bize getirin.´´ şeklinde konuştu.

??GÜZEL BİR OKUL BİNASI YAPMAK İSTİYORUZ´´

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen´den okulun eski binasının yerine yeni bina yapılabilmesi için okul arsası ifrazının düzenlenmesini talep eden Başkan Ekşi, sözlerini şöyle tamamladı: ??Üsküdar Belediye Başkanımızdan da bir isteğimiz var, bizim arsamızınız ifrazını yaparak müstakil hale getirilsin. Çok sağlam okul binamız var ama nihayetinde depremden önce yapılmış. Ayrı bir parsel olursa oraya güzel bir okul binası yapacağız. Ben başkanımızın bu konuda gayretli ve elinden geleni yapacağına inanıyorum. Tekrar teşrifleriniz dolayı için teşekkür ederim. Bu vesileyle vakfa emeği geçen kurucu başkanımız Abdullah Yazıcı, 2010´da kaybettiğimiz amcam ikinci başkanımız Sefer Ekşi ve vakıf çalışanlarından ahirete intikal edenlere Allah´tan rahmet diliyorum.´´

BAŞKAN TÜRKMEN: ??GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİNE UYGUN GÜZEL BİR OKUL YAKIŞIR´´

Daha sonra konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ??Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı şerifte bir iftar sofranızdayız çok güzel dostlarımızla beraber. Bizleri bu günlere kavuşturan yüce Rabbimize hamdolsun. Geçen yıl aranızda olup bu Ramazan´a ulaşamayan iman ehline de Allah´tan rahmet diliyorum. Geleneksel hale gelmiş Fazilet camiasının iftarı organizasyonu emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Allah kabul etsin, Ramazan ayınız mübarek olsun. Tutmuş olduğumuz oruçlarımız makbul olsun. Ramazan´ı tamamlamayı ve bayrama erişmeyi Allah hepimize nasip etsin. Ramazan ayı Kur´an ayıdır, Kur´an-ı Kerim´in indirilmeye başlandığı aydır. Ramazan içerisinde olan Kadir Gecesi var ki bin aydan daha hayırlıdır. Biz inanlar için fırsat olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Üsküdar´ımız aynı zamanda bir Ramazan şehridir. Üsküdar başlı başına bir marka ise bu dinamikleri oluşturan altyapılar sizlersiniz. Güzel yürekli temiz kalpli dostlarımızsınız. Son olarak Vakıf başkanımız Mahmut ağabeyin bahsettiği buranın teknik altyapısıyla ilgili elbette biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Tabi ki buraya daha güzel, günümüz teknolojisine uygun güzel bir okul yakışır. Okullarımızın yenilenmesi hususunda Üsküdar Belediyesi olarak sonuna kadar yanınızdayız.´´ İfadelerini kullandı.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi