İstanbul Gündemi

Eski Bakan Ertuğrul Günay’dan gündem yaratan sözler! ‘AK Parti CHP’ye benzemeye başladı...’

CHP eski Genel Sekreteri, AK Parti’de 60. ve 61. hükümetlerde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlerde bulunan, 16. 23. ve 24. Dönem Milletvekili Ertuğrul Günay’dan çok çarpıcı açıklamalar geldi.
Eski Bakan Ertuğrul Günay’dan gündem yaratan sözler! ‘AK Parti CHP’ye benzemeye başladı...’
Haberler / Politika
17 Haziran 2023 Cumartesi 15:06

Youtube’da Ömer Şahin’in Elips TV kanalında hazırlayıp sunduğu “Portreler” canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ertuğrul Günay’ın AK Parti ve CHP ile ilgili sözleri gündeme bomba gibi düştü.

GÜNAY’IN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

“Türkiye’de yeni bir tek parti dönemi var. Adalet ve Kalkınma Partisi garip bir şekilde 1940’ların CHP’sine benzemeye başladı. Biri modernist ve elitistti, diğeri daha popülist ve mütedeyyindir. AK Parti’nin temel yanlışı da içerde bir muhalefete izin vermemesi. O yüzden parti olamıyorlar. O yüzden bir tekkeye döndü. Tayyip Bey tekkesi. Tayyip Bey’den sonra zordur AK Parti’nin kendini devam ettirmesi. Kurumsal bir kimlik oluşmadı. Partinin içinde karşıt görüşler olur. Buna izin verilmedi. Liderlerimiz, biri benim yanıma geldiyse benim fikrimi savunmalı diyor. Ben niye senin fikrini savunayım. Benim kendi kimliğim ve fikirlerim var. Türkiye’nin siyaseti biraz biat üzerine kuruludur. Türkiye başbakanlarından biri biat et rahat et diye bir atasözü üretmişti.”

“ATATÜRK’Ü DE PARTİ PROPAGANDA ARACI HALİNE GETİRİYORLAR”

“Asıl CHP 1980’de kapatıldı. Kapatılmış partilerin tekrar açılmasına imkân çıkınca CHP’yi açtık. Sonra SHP, CHP’ye katıldı. Şunu gördüm, tarihi CHP’ye karşı bir tür reddi miras içindeyiz. CHP’nin kurucusu Atatürk olduğu için Atatürk’e haksızlık yapıyoruz. İster istemez Atatürk’ü de parti propaganda aracı haline getiriyorlar.”

“ALTI PARTİ BİR ARAYA GELİP KENDİLERİNİ SESSİZLİĞE MAHKÛM ETTİLER”

“Dışardan baktığınızda objektif olarak bu iktidarın değişmesi gerekirdi. Hayat ve siyaset bilgisayardaki veriler gibi yürümüyor. Son birkaç yıldır artan bir ekonomik sorun vardı. Dış politikada ya yapılan yanlışların getirdiği sorunlar vardı. Bu ortamda iktidarın değişmesi gerekirdi. Bu süreçte çok yığınak hatası yapıldı. 6 partinin bir araya gelmesi doğru bir şeydi belki. Altı parti bir araya gelip gür bir ses çıkarmak yerine kendilerini sessizliğe mahkûm ettiler. Aynileşme ve dilsizleşme oldu. Sadece parlamenter sisteme döneceğiz, döneceğiz de ekmek ne olacak? Hürriyet ne olacak? Adalet ne olacak? Bunları duyamadık. Burada bir sinerji yaratılmadı.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi