İstanbul Gündemi

FİLİZ ÖZTÜRK ÇELİK’TEN MECLİSE SORU ÖNERGESİ

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
7 Kasım 2020 Cumartesi 20:16

CHP Ümraniye Belediye meclis üyesi Av. Filiz Öztürk Çelik, mecliste yaptığı konuşmasında hazırladığı bir soru önergesini sundu. 2018 yılının Mayıs ayında TBMM’den geçen imar affı yasası ile belirtilen bazı alanların dışında kalan yerlerde, ilgili mevzuata aykırı yapılaşmanın önünün açıldığını belirten Çelik, bu uygulamanın kaçak yapılara yasal statü kazandırdığını söyledi.

 

‘AMAÇ PARA TOPLAMAK’

 

İktidar partisinin bu yasayı seçim zamanına denk getirmesinin manidarlığına dikkat çeken Filiz Öztürk Çelik, aslında bu uygulamanın asıl amacının gelir toplama olduğunu söyledi. Ruhsatsız yapılara af getirilmesinin ve depreme dayanıklılık hususunun yapı malikinin sorumluluğuna bırakılmasının, yasanın afet risklerini azaltma konusuyla da çeliştiğini belirten Çelik, Ümraniye sınırları içerisinde depreme hazırlıklı olmak ve kentsel dönüşüme dair veri oluşturmak amacı ile Belediye Meclisi’ne sunduğu önergesinde şu 5 soruya cevap istedi:

 

  1. İmar affı kanunundan yararlanmış yapı sayısına dair istatistiki veri var mıdır?
  2. Afete maruz kalabilecek bölgelerde, Hazineye ait arazilerde, orman, kıyı, mera alanlarında, milli parklar, kültür ve tabiat varlıklarına ilişkin özel alanlarda ve dere yataklarında inşa edilmiş her türlü kaçak tesis ve yapılar için de Yapı Kayıt Belgesi verilmiş midir?
  3. Bu yapıların deprem dayanıklılığı test edilmiş midir?
  4. Önümüzdeki süreç için bu yapılara dair bir yol haritası belirlenmiş midir?
  5. Belediye Kanunu’nun 73. Maddesi ile gereken tedbirler almak görevi belediyelere verildiğinden deprem riskine karşı gerekli tedbirler belediyemizce alınmış mıdır? Alınmış ise bu tedbirler nelerdir?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi