İstanbul Gündemi

Gazeteci Muhterem Yüksel Çekmeköy siyasetini değerlendirdi! ‘Adayların uykusunu kaçırır’

İş’te Bu Vizyon Gazetesi İmtiyaz Sahibi Muhterem Yüksel, konuk olduğu İstanbul Günlüğü programında yaklaşan yerel seçimler öncesi Çekmeköy siyasetinin gündemini değerlendirdi.
Gazeteci Muhterem Yüksel Çekmeköy siyasetini değerlendirdi! ‘Adayların uykusunu kaçırır’
Haberler / Güncel
13 Ocak 2024 Cumartesi 12:09

Çay TV’de Halil İbrahim Külünkoğlu’nun sorularını yanıtlayan Gazeteci Muhterem Yüksel, Çekmeköy Belediyesi Başkanlığı seçimlerinde partilerin olası adaylarını ve seçim stratejilerini yorumladı.

MUHTEREM YÜKSEL’İN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

HÜSEYİN SİPAHİ

“Çekmeköy’de muhalefet ortak aday üzerinde anlaşabilirse belediyeyi kazanma ihtimali var mı? Bu sorunun bendeki cevabı gösterilecek adaya bağlı derim. Eğer o aday ismi çok ön planda olan, siyasi figür olarak herkesin yakından tanıdığı kişi olursa… Kaldı ki bu ihtimal oldukça yüksek. Bu isim bence Hüseyin Sipahi’dir. Eğer öyle olursa seçimi çok rahat bir şekilde alır. Sipahi’nin devam eden mahkemesi adaylığının önünde bir engel değil. Ortada partinin tabelası yokken bir gecede tabela asıldı, her yer bayraklarla donatıldı, bir günde ilçe yönetim kurulu oluşturuldu ve seçimde 32 bini aşkın oy aldı Hüseyin Sipahi. Hatta kendisi ‘meclis üyesi adayları benim kadar oy alsaydı seçimi alma ihtimalimiz vardı. En azından 3-4 meclis üyesi çıkartırdık’ dedi.”

CHP

“Bu düşüncelerimi CHP ilçe örgütünden bazı isimlerle de paylaştığımda bana hak veriyorlar. Fakat bunu açıktan dile getiremiyorlar. Çünkü 7-8 tane aday adayı var. Hepsi kendi çevresinde önemli isimler. Hüseyin Sipahi eğer aday olursa Seyfettin Yıldırım’ı yanına almak zorunda. Eğer devre dışı bırakırsa geçmiş olsun. Hatta diğer aday adaylarını da saf dışı bırakamaz. Çünkü o isimler de aylardır saha. Halkla iç içeydiler. Fakat net bir şekilde söylemeliyim ki tek başına 32 bin oy almış bir siyasetçi diğer partilerin adaylarının uykusunu kaçırır. Tıpkı Ümraniye’de Orçun Şekercioğlu’nun bazı kişilerin uykusunu kaçırdığı gibi. Bu birine methiyeler düzmek değil, bir durumu tespit etmektir.”

YENİDEN REFAH PARTİSİ

“Bunun yanı sıra diğer partilerin adayı belli olmazken Yeniden Refah Partisi’nin adayı belliydi. O isim de iş insanı Yücel Evsen oldu. İki aydır da sahada ve ciddi bir teveccüh görüyor. Ayrıca partinin de yükselen bir trendi var. 2023 seçimlerde de 7 bini aşkın bir oy oranı yakaladı. Bu oy oranının yerel seçimlerde 15 bin olabileceği konuşuluyor.”

AK PARTİ

“AK Parti’de ismi daha fazla konuşulan 2-3isim var. Bunlardan biri Şahmettin Yüksel. 10 yıldır belediye başkan yardımcısı. Çekmeköy’de girmediği sokak yok.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi