İstanbul Gündemi

Göksenin Aktaş’tan flaş yorum! ‘Orçun Şekercioğlu bu oy potansiyeliyle Ümraniye'de...’

31 Mart tarihinde yapılacak olan Ümraniye Belediye Başkanlığı seçimlerinde çarpıcı sonuçların çıkabileceğini vurgulayan Gazeteci Göksenin Aktaş, “Orçun Şekercioğlu oy potansiyeliyle seçim kazanamasa da seçim kaybettirebilir” dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
12 Ocak 2024 Cuma 12:28

İstanbul Günlüğü programında Çay TV İstanbul Temsilcisi Halil İbrahim Külünkoğlu’nun sorularını yanıtlayan Göksenin Aktaş, Ümraniye Belediye seçimlerine dikkat çekti.

“AK PARTİ’NİN OYLARI BÖLÜNEBİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORLAR”

Yeniden Refah Partisi Ümraniye Belediye Başkan Adayı Orçun Şekercioğlu’nun oy potansiyeline dikkat çeken Aktaş, “Ümraniye’de Yeniden Refah Partisi (YRP) dışında hiçbir partinin adayı netlik kazanmadı. YRP’nin de adayı Orçun Şekercioğlu oldu. Orçun Beyi uzun yıllardır tanıyorum. Kendisi oy potansiyeli daha yüksek bir partiden aday olsaydı seçimlerde şansı daha yüksek olurdu. Çünkü kendisinin oy potansiyeli mevcut partiden daha yüksek. Orçun Şekercioğlu İstanbul’daki YRP adayları arasında en yüksek oyu alacak aday olacağını iddia ediyorum. Peki, seçimi kazanır mı? Açıkçası zor. Fakat rakibini zorlar. Orçun Şekercioğlu oy potansiyeliyle seçim kazanamasa da seçim kaybettirebilir. Burada şöyle bir mesele da var. Ümraniye’de AK Parti tabanından bu denli oy alabilecek adaylar varken CHP tüm partilerin aday çıkarmasından yana. Çünkü Ümraniye’nin çoğunluğu muhafazakar seçmenlerden oluşuyor. Bu sayede AK Parti’nin oyları bölünebilir diye düşünüyorlar” ifadelerini kullandı.

“ORÇUN ŞEKERCİOĞLU FAKTÖRÜ VAR”

31 Mart yerel seçimlerinin diğer seçimlere benzemeyeceğini belirten Aktaş, “Bu seçim Ümraniye’de daha önce görülmemiş bir seçim olacak. Bunun belli başlı nedenleri var. Birinci faktör yükselişte olan ve Ümraniye’de oy potansiyeli olan Yeniden Refah Partisi. Partinin yanı sıra Orçun Şekercioğlu faktörü. Diğer bir faktör de CHP’nin özellikle aday belirleme konusunda çok temkinli hareket etmesi ve sağlam adımlar atması. 4. faktör de her ne kadar ufukta ittifak gözükmese de Ümraniye’deki siyasilerin ittifak konusunda birbirlerine olumlu bakma potansiyeli” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi