İstanbul Gündemi

Görüntüler infial yaratmıştı! 20 kat daha kirli olduğu ortaya çıktı!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Eylül 2022 Pazartesi 12:38

Söz konusu olay 15 Eylül tarihinde gerçekleşmişti. Vatandaşların tepki göstererek cep telefonlarıyla kayda aldığı olay sosyal medyada gündem olmuştu.

'20 kat daha kirli olduğunu gösteriyor'

Söz konusu yerden numuneler alındığını ve bağımsız analiz laboratuvarında tahlil edildiğini belirten Başkan Öztekin, “‘İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde Haliç‘in kirletildiği ile ilgili bir soru önergesi vermiştik ve bununla ilgili Kağıthane Deresi üzerinden Haliç‘e atık su atıldığını söylemiştik. Bugün de laboratuvar sonuçları karşımıza çıktı. Aslında görünürde kirli, içeriği temiz olanlara cevap niteliğinde; bağımsız analiz raporuna göre litrede 600 mg oksijen ihtiyacının olduğu yerde, şu an bizim ölçümlerimizde 12.416 mg olduğu görülmektedir. Bu da 20 kat daha kirli olduğunu gösteriyor. Aslında Haliç‘i temizliyoruz diyenlere, Haliç‘e direkt çamur deşarj ettiklerinin de kanıtı olmuş oluyor” diye konuştu.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi