İstanbul Gündemi

Herkesin merakla beklediği sorunun cevabı geldi…

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
7 Eylül 2022 Çarşamba 10:26

Kız Kulesi’nin 5 şiddetindeki bir depremde bile yıkılacağının yanı sıra üzerinde kurulu olduğu adanın da aşındığı belirlendi. Ada dev kayalar kullanılarak güçlendirilecek.

1940 yılındaki restorasyon sırasında beton kullanılan bölümler değiştirileceğini ve bunun yerine 1800‘lü yıllardaki görüntüsüne benzer şekilde kubbe ahşaptan yapılacağı açıklandı. Son derece dayanıklı bir malzeme kullanılacağı aktarılırken, Kule‘nin bayrak direği çelik bir direk ile değiştirileceği de açıklandı.

KIZ KULESİ GÜÇLENECEK

Kız Kulesi‘nin dışının ve içinin yanı sıra üzerine kurulu olduğu adanın durumu da detaylı olarak incelendi. Balık adamlar deniz altındaki bölümün kontrolünü yaptı. Kuzey yönünden adaya gelen dalgaların ve dip akıntısının daha önce yapılan dolguları ve ince malzemeyi ada altından sürüklediği görüldü. Burada Ulaştırma Bakanlığı bir çalışma yapacak. Dev kayalar ile dolgu yapılıp ada güçlendirilecek. İskeleler yenilenecek. Ayrıca Kız Kulesine giden temiz su elektrik hatları yenilenecek, kanalizasyon erişimi sağlanacak, paratoner takılacak.

NE ZAMAN AÇILACAK?

Yapılan çalışmaların 2023 yılının başında tamamlanması ve bahar aylarında da halka açılması planlanıyor. Vatandaşlar tekneler ile Kız Kulesine gidip avluda bulunan seyirdim teraslarında dolaşıp ahşam merdivenlerden kuleye çıkabilecek ve İstanbul manzarasını izleyebilecek.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi