İstanbul Gündemi

İBB Meclisinde Osmanlı tartışması!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
15 Mart 2023 Çarşamba 07:58

İBB Meclis toplantısının 2. oturumu,  Meclis I. Başkanvekili Zeyneğp Abidin Okul başkanlığında Saraçhane'deki Belediye binasında yapıldı. İstanbul'un Pendik ilçesinde 2 tane sokağa Sultan Abdülhamidhan ve Sultan Vahdettin isimlerinin verilmesi kararı alınmıştı. Bu öneriye ilişkin, İYİ Parti ve CHP'den ‘Hayır’ oyu geldi.

OSMANLI SULTANLARI PENDİK'TE

İBB tarafından Pendik'te yer alan bazı sokaklara; Sultan Vahdettin, Sultan Abdülhamidhan, Döner, Amel, Cezve, Cezaevi, Eymen, Evran isimleri verilmek isteniyordu. Bu durum, Meclis'in 2. oturum toplantısında yeniden gündeme alındı. Kararı, CHP ve İYİ Parti reddederken; oy çokluğunun oluşması ile kabul edildi.

TÜRKYILMAZ; “BEN BU TUTARSIZLIĞI ANLAYAMADIM, HALKIMIZIN TAKDİRİNE SUNUYORUM”

Toplantıda yerini alan AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise, CHP ve İYİ Parti tarafından reddedilen sokak isimleri hakkında konuştu. Türkyılmaz “Es Seyyid, El Hafız, El Mücahit, El Bozkurt, El Hafız unvanlarının bu zamanlarda kendisine yakıştırıldığı Sayın Kılıçdaroğlu'nun destekçileri,  bugün Sultan Vahdettin ve Sulran Abdülhamidhan isimlerinin Pendik'teki caddelere verilmesi için ‘Hayır’ oyunu kullanmıştır. Bu bu çelişki ve tutarsızlığı anlamadığımı beliterek, halkımızın takdirine sunuyorum. Sultan Vahdettin ve Abdülhamidhan'ın ruhları şad olsun. Bize bıraktıkları aziz hatıralarının önünde, saygı ve hürmetle eğiliyoruz” dedi.

 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi