İstanbul Gündemi

İsmail Saymaz’dan çarpıcı iddia! ‘Büyük kriz çıkar!’

Sözcü TV’de katıldığı canlı yayında gündemi değerlendiren Gazeteci İsmail Saymaz, çok çarpıcı bir iddiada bulundu. Saymaz, CHP ile İYİ Parti arasındaki gerilimi de yorumladı.
İsmail Saymaz’dan çarpıcı iddia! ‘Büyük kriz çıkar!’
Haberler / Politika
27 Haziran 2023 Salı 10:19

İYİ Parti geçtiğimiz günlerde kurultaya giderken Meral Akşener'in burada yaptığı sert konuşma ses getirmişti. Muhalefet cephesinde önümüzdeki sürece dair en çok merak edilenlerden biri ise Millet İttifakı partilerinin birlikte hareket etmeye devam edip etmeyeceği.

“AK PARTİ VE MHP, MECLİS AÇILIR AÇILMAZ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNİ GETİRECEK”

İYİ Parti’nin milliyetçi söylemlere ağırlık vereceğini söyleyen İsmail Saymaz, “Giderek daha milliyetçi refleksler verecekler. İlerleyen süreçlerde HDP bahsinde, bu ve benzeri başlıklarda İYİ Parti'nin daha keskin açıklamalar yapacağını göreceğiz. Zaten içlerinde tutuyorlardı. CHP'den ayrışma birinci olarak Anayasa değişikliği teklifinde karşımıza çıkacak. AK Parti ve MHP, Meclis açılır açılmaz Anayasa değişikliği teklifini getirecek. Burada aile düzenlemesi olacak. Bir diğeri ise başörtüsü serbestisi. İYİ Parti buna 'evet' der. Birkaç sebep var ama biri Kılıçdaroğlu'na kızgınlığından. Çünkü Kılıçdaroğlu başörtüsü meselesini ortaya attığında Meral Akşener çok öfkelenip 'Ne gerek var buna?' demişti. Gelecek, Saadet ve DEVA da 'evet' der” dedi.

“EN İYİ İHTİMALLE MECLİS'TE GEÇER”

Anayasa değişikliğinde İYİ Parti’nin takınacağı tavırla ilgili konuşan Saymaz, “Anayasa teklifi geldiğinde CHP'nin listelerinden girenler ve ittifak ortağı olarak Meclis'e giren İYİ Parti'nin büyük ihtimalle 'evet' demesini bekliyorum. Bu durumda ne olur? En kötü ihtimalle 360 ve üzerinde oy alır, referanduma gider. Kimse referanduma gitmesini istemez, yerel seçimlerle birleşir, büyük kriz çıkar. İkincisi, en iyi ihtimalle Meclis'te geçer” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi