İstanbul Gündemi

İstanbul AK Parti'de Maltepe ve Sultanbeyli Kongreleri de Gerçekleşti

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
19 Kasım 2014 Çarşamba 21:50

 İstanbul AK Parti’de Maltepe ve Sultanbeyli Kongreleri de Gerçekleşti

Ak Parti 5. Olağan İlçe Kongrelerine devam ediyor. Maltepe ve Sultanbeyli kongrelerini de tamamlayan Ak Parti bütün ilçeler bittikten sonra il kongresini yapacak.

 Mediha Engizer Kız Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen Maltepe 5. Olağan İlçe Kongresinde, Divan Başkanlığını İl Sekreterya Başkanı Özlem Öztekin Vural yaptı. Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Milletvekilleri, İl Başkanı Aziz Babuşcu, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile teşkilat mensupları katıdı.

İlçe Başkanı Ümit Çoban’ın açılış konuşmasıyla başlayan kongrede, İl Başkanı Aziz Babuşcu bir konuşma yaptı. Konuşmasında AK Parti siyasetinde ortak aklın ve istişarelerin önemine vurgu yapan İl Başkanı, ”Bu dava siyasetini ete kemiğe büründürmek için kongreler, istişareler, toplantılar yapıyoruz. Biz burada temayüllerimizle, istişarelerimizle ortak bir akıl yakalamaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki herkes düşüncesini söylesin ve ona göre pozisyon alsın. Biz birçok kritik önemde seçimler gördük ama önümüzdeki 2015 seçimleri kadar önem arz eden bir seçim değildi hiçbiri. Bizim, kongrelerde bir arkadaşımızın bile küs olmasına, kırılmasına, ötekileştirilmesine tahammülümüz yok, buna sabır gösteremeyiz. Herkes taşın altına elini koyacak ve ‘kaldırılması gereken yükte benim de payım var’ deyip gurur duyacak. Nerede hangi pozisyonda bulunursa bulunsun tüm arkadaşlarımızın kenetlenmesini arzu etmekteyiz. İnşallah Maltepe’de ortak aklı hakim kılarak davamıza hizmet yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz” dedi.

Kongrede konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki muhteşem Maltepe mitinginden dolayı Maltepe teşkilatına teşekkür ederek başladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti’nin davası Menderes’in de davasıdır. Özal’ın da davasıdır. Erbakan’ın da davasıdır. AK Parti; aynı davanın, millete hizmet davasının siyasette vücut bulmuş şeklidir. Bölgemizde yaşayan insanlar, mazlumlar bizim için dua ediyor. Bunu iyi okumamız gerekir. Bunun sadece Türkiye’nin kalkınması meselesi olmadığını, bunun ötesinde bölgesel bir mesele olduğunu, bölge insanının, mazlumların, mağdurların meselesi olduğunu çok iyi anlamamız gerekiyor. Bugün burada gördüğüm coşku ve heyecan, beni ülkemizin ve partimizin geleceği için daha çok ümitlendirdi” dedi.

Maltepe 5. Olağan İlçe Kongresi sonucunda, Ümit Çoban Maltepe İlçe Başkanlığına seçildi.

Sultanbeyli 5. Olağan İlçe Kongresi ise Sultanbeyli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. İlçe Başkanı Ali Sevinç’in açılış konuşmasıyla başlayan kongrede, Divan Başkanlığını İl Yerel Yönetimler Başkanı Selim Temurci yaptı.

Kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı Aziz Babuşcu, siyasetin AK Parti’de bir dava olarak ve milletin duası için yapıldığına dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti: “Kongreler bizim için bayram günleridir aynı zamanda ve bugün Sultanbeyli’de buna yakışan, tam bir coşku hakim. AK Parti siyaseti açısından çok önemli olan uyum, koordinasyon ve birlikte ortak aklı üretme açısından Sultanbeyli örnek bir ilçemizdir. Bu anlamda bir kere daha tüm kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum. Her kongre, siyasi bünyemize yapılmış bir bahar aşısıdır. Her kongre, partimizin kurumsal kimliğinin bir kere daha perçinlenmesi ve yoluna daha dirençli ve kararlı şekilde devam edebilmesinin milletimizce onaylanmasıdır. Yeni dönemde bütün AK Partililer birlik içinde, dirlik içinde yolumuza devam edeceğiz inşallah. Ellerini ovuşturarak partimiz içinde ayrılık gayrılık oluşmasını bekleyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmak, partimize karşı bir vicdan borcumuzdur ” dedi.

Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş, “Yeni Türkiye idealine, büyük medeniyet yürüyüşümüze gönül vermiş olan kardeşlerimizin bir arada olduğu bu güzel kongrenin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diyerek başladığı konuşmasında, “Burada bugün sadece bir partinin kongresinde bir arada değiliz. Aslında bizi bu çatı altında bir araya getiren ruh ve anlayış sıradan bir parti faaliyetinin çok ötesindedir. Yeni Türkiye’yi inşa etme mücadelesidir. Medeniyetimizi ihya ve inşa etme gayretidir. Yeryüzünün mazlumlarına elini uzatma iradesidir. Yeryüzünün zalimlerine karşı dimdik ayakta durma iradesidir. Her vesileyle bunu dile getiriyorum. Bir araya geldiğimizde söylediğimiz her söz bize bu büyük yürüyüşün önemini hatırlatıyor. Şuurlarımızı bir kere daha yeniliyoruz ve ileriye doğru umutla bakıyoruz. Bu umut tablosu için canla başla çalışarak destek olan siz değerli kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum`` şeklinde konuştu.

Sultanbeyli 5. Olağan İlçe Kongresi sonucunda, Ali Sevinç yeniden Sultanbeyli İlçe Başkanlığına yeniden seçildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi