İstanbul Gündemi

İstanbul'da 42. kökünü kurutma operasyonu!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
16 Mart 2023 Perşembe 08:18

İstanbul'da 42. Kökünü kurutma operasyonu Emniyet güçlerinin yoğun çalışması ve çabası ile gerçekleştirildi. Bu operasyonun ardından ise, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı İbrahim Seydioğulları, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. İç İşleri Süleyman Soylu, İl Emniyet Müdürlüğü'nde basın açıklaması yaptı.

 "42. KÖKÜNÜ KURTARMA OPERASYONU GERÇEKLEŞTİ"

Bugün sabah 04.00 sularında İstanbul'da büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Emniyete bağlı ekip tam 900 kişiden oluşuyordu. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyon ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Soylu, “Yaklaşık 16 aydır çalışmalarını sürdürmeye devam eden İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüz, 2 İstanbul Başsavcımız ile birlikte bu operasyonu sürdürmeye devam ediyordu. 16 ay boyunca, teknik takip beraberinde, izlemeler gerçekleştirilmeye de devam etti. Bugün saat 04.00 sularında kahramanlarımızı, arkadaşlarımızı, narkotik ekiplerimizi yola çıkardık. Operasyonda tam 900 kişi görev aldı. Yakalanan sayısı ise, tam 175 kişiden oluşuyor.16 aydır sürdürülmeye devam eden ara yakalamalarda ise, 109 kişinin göz altına alındığı biliniyor. Gözaltına alan kişilerin çok büyük bir kısmı hakkında ise, tutuklanma kararı alındı. Bu operasyonun özelliği ise, şu şekilde; 60 taksi ve 35 motokurye sayesinde, neredeyse evlere servis yapacak şekilde dağıtım yapmaya devam eden dağıtıcıların varlığı. Söylediğim gibi, 16 aydır gözaltı süreleri devam ediyordu. Bugün ise, tam 175 kişi yakalandı. 14 kişi için arama çalışmaları ise, hali hazırda devam ediyor" açıklamasında bulundu.

“ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

Bakan Soylu, 42. Kökünü kurutacağız operasyonun ardından sözlerine şöyle devam etti, “Öncelikle hem Başsavcılığımıza, hem narkotik ekiplerimize hem de İstanbul Valiliği'ne teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Titiz çalışmaları ile dağıtım yapan kişilerin, İstanbul'u nasıl zehirlediğini profesyonel bir şekilde tespit ettiler. İstanbul halkına ise, şunu söylemek isterim;  Evet, şuanda deprem bölgesinde bulunuyoruz. Orada çalışmaya devam eden güvenlik güçlerinin sayısı biraz daha fazla. Ancak, Türkiye'deki devlet sorumluluklarının hiç birini aksatmadan çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Güvenlikten asayişin oluşturulmasına, suç ve suçluyla mücadeleye, uyuşturucuyla ve terörle ve bütün suçlarla mücadele etmeye, hem inancımızla hem de milletimize adanmış sadakatimizle devam ediyoruz. Özellikle de annelere seslenmek istiyorum. Gençlerimizin, çocuklarımızın uyuşturucuyla mücadele etmesi konusunda hep birlikteyiz. Onların geleceğini çalmak ve karartmak isteyen hiç kimseye müsaade etmeyeceğiz. Bu mücaleden hep beraber galip geleceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi