İstanbul Gündemi

İstanbul'un göbeğinde akıl almaz olay!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
20 Ekim 2022 Perşembe 19:44

Çalışanlarının Suriyeli olduğu belirtilen mağazanın Türk müşterilere de satış yapabilmek için Türkçe bilen satış elemanı arayışı içinde olduğu öğrenildi. Vatandaşlar ise ilana ‘İstanbul‘un göbeği burası, Türkiye‘de yabancı gibi hissediyorum kendimi şu anda’, ‘Eskiden Arapça bilen personel aranıyor diye görüyorduk, şu an tamamen Türkçe bilen eleman aranıyor. Şaşkınız’ gibi tepkilerde bulundu.

ÇALIŞANLAR DA SURİYELİ!

Mağazadaki ürünler Türkiye‘de üretiliyor. Firma ortaklarının İranlı ve Arap, çalışanların ise Suriyeli olduğu belirtiliyor. Müşterilerinin yüzde 80‘i yabancı olan mağaza, yüzde 20‘lik Türk müşterileri için Türkiye‘de Türkçe bilen satış elemanı arıyor.

‘TÜRKİYE‘DE YABANCI GİBİ HİSSETTİM’

İlanı gören vatandaşlar ve çevre esnafı şaşkınlığına engel olamazken, bazı vatandaşlar tepkilerini mizahi bir şekilde dile getirdi. İlanla karşılaşan bir kişi, ’Şaşırdım yani, Türkçe... Vay başıma gelen’ yorumları yaptı. Bir vatandaş ise ilanla ilgili ‘Gören herkes şaşırıyor, bizler de çok şaşırdık’ dedi. ‘İstanbul‘un göbeği burası, Türkiye‘de yabancı gibi hissediyorum kendimi şu anda.’ ifadeleri de kullanıldı. Eskiden Arapça bilen personel aranıyor diye görüyorduk, şu an tamamen Türkçe bilen eleman aranıyor. Şaşkınız açıkçası. Yakında Türkçe tabela da kalmayacak gibime geliyor.’ açıklamasını yaptı. Bir vatandaş ise ‘Bu ilanı ilk gördüğümde ben de çok şaşırdım. İnsanın garibine gidiyor, kendi ülkesinde böyle bir ilanla karşılaşmak.’ dedi.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi