İstanbul Gündemi

Kongreye hazırlanan CHP Çekmeköy’de ‘Yıldırım’ etkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nda kongre heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Seçimli kongreye sayılı günler kala Erdal Yıldırım ilçe başkanlığı için adaylığını açıkladı.
Kongreye hazırlanan CHP Çekmeköy’de ‘Yıldırım’ etkisi
Haberler / Politika
5 Ağustos 2023 Cumartesi 18:44

13 Ağustos Pazar günü saat 10.00’da Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’nde başlayacak olan 6. Olağan Kongre öncesi CHP Çekmeköy’de adaylar netleşmeye devam ediyor. Melda Tanışman'ın ardından Erdal Yıldırım da adaylığını duyurdu.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ TÜM ÖRGÜTLERİ İLE AYAKTADIR”

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Erdal Yıldırım, “Tek adam rejimi ve AKP’li Recep Tayyip Erdoğan diktası, siyasal ve sosyal anlamda tam bir faşizm uygulaması içindedir. Aynı zamanda aşırı enflasyonist bir politika ile, dar gelirlileri ve hatta tüm alt gelir gruplarını inim inim inletmektedir. Ülkemizin yer altı ve yer üstü bütün zenginliklerini Genel Başkanımızın tabiri ve doğru tespiti ile beşli çete ve diğer yandaş grup ve kesimlere peşkeş çekmektedir. Bunu yaparken de hukuk tanımıyor. Hak ve adalet tanımıyor. Muğla Belen'de olduğu gibi... Çevre ve doğayı insafsızca katlediyor, adeta sahip çıkanları düşman hukukuyla eziyor. Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi tüm örgütleri ile ayaktadır. Ve rejim karşıtı tüm sivil toplum örgütleri ve duyarlı bütün vatandaşlarla birlikte mücadele veriyor, vermeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

“MÜCADELENİN ASIL HEDEFİ TEK ADAM REJİMİ VE AKP’DİR”

İktidar ile mücadele etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Yıldırım, “Geride bıraktığımız genel seçimi kazanmak için hep birlikte ve müttefiklerimizle ciddi çalışmalar yaptık. Emek veren herkese çok teşekkür ederim. Ne yazık ki istediğimiz sonucu alamadık, alamayınca da görüldüğü gibi kıyamet koptu, yürütülen tartışmaların büyük kısmını, iktidar ve onun havuz medyasının yönlendirdiğini görüyoruz. 21 yıllık iktidarın pratiği; baskılar, anti-demokratik uygulamalar ve yoksulluktur. Bunlar konuşulacağına, muhalefet partisinin iç yapısını konuşmak ve on yılların sorunlarından Cumhuriyet Halk Partisi'ni sorumlu tutmak, izah edilebilir değildir. Tabi bu duruma parti içi kaşımaların katkısı da tartışma götürmez bir olgudur. Mücadelenin asıl hedefi tek adam rejimi ve AKP’dir. Bu hedefi saptırmak ve kamuoyundan uzaklaştırmak için muhalefet partisi, Cumhuriyet Halk Partisini günah keçisi ilan etmek. İktidarın oyunlarına alet olmaktır. Partimizin eksiklikleri ve yanlışlıkları olduğu muhakkaktır. Ancak yoksulluğun ve hayat pahalılığının sorumlusu iktidardır, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhur İttifakıdır" dedi.

“GELECEĞİ HEP BİRLİKTE KURALIM”

Türkiye'nin geleceğini birlikte kuracaklarına inandığını belirten Yıldırım, “Ben de bu veciz özdeyişten hareketle, partimizde ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy İlçesinde “Barış Barış Barış” ille de barış diyorum.  Çekmeköy ilçesinde yaşayan yurttaşların Cumhuriyet Halk Partisi’ne kucak açacağı inancıyla ve parti içi barış ve kardeşliği temel alarak hiç zaman kaybetmeden yerel seçim çalışmalarına başlamamız gerekmektedir. Kuvâ-yi Milliye ruhunu Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin bayrağını Çekmeköy Belediyesi burçlarına dikmeye var mısınız? Varım diyorsunuz. Duyuyorum. Sizden aldığım bu muhteşem enerjiyle ben de elimi taşın altına koyuyorum. İlçe başkanlığına adayım. Örgütümüzün sıcak sinesine sığınarak kendimi sizlere, delege arkadaşlarıma ve örgütüme emanet ediyorum. Ben de sizleri yürekten alkışlıyorum, katılımınız için teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Geleceği hep birlikte kuralım" şeklinde konuştu.

 “ÜLKEDE DEMOKRASİYİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN PARTİDE DEMOKRASİ ŞARTTIR”

Türkiye'ye demokrasi getireceklerini söyleyen Yıldırım, “Genel başkanımızın dediği gibi “Gemiyi limana sağlam götüreceğiz” ve çok çalışıp eksiklerimizi gidererek, yerel seçimlerden zaferle çıkacağız. Parti içi demokrasinin tam olarak uygulanması için, tüzükte bağlayıcı maddelere ihtiyaç vardır. Ayrıca örgüt iradesinin her aşamada dikkate alınması örgütün karar süreçlerine katılımının sağlanması şarttır. Genel Başkanımız bir kurul oluşturdu. Bu maddeleri de kapsayan birçok değişiklik için örgütlerden görüş alınmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki ülkede demokrasiyi gerçekleştirmek için partide demokrasi şarttır" diye konuştu.

“OMZUNUZDA AĞIR BİR YÜK VAR”

Partinin büyük kurultaya gideceğini hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi: “Bu çerçevede olağan kurultay süreci başlatıldı. Mahallerde delege seçimleri yapıldı, sizler seçildiniz. Hepinizi kutluyorum. Şimdi kurultay sürecinin ikinci aşamasındayız. İlçe kongremizi yapacağız kurultayın temel taşı olan omzunuzda ağır bir yük var. Sizlerin seçeceği başkan, yönetim ve delegasyon, iradenizi yukarıya doğru iyi bir temsille taşıyarak, il kongresini ve kurultayı gerçekleştirerek genel başkan ve Parti Meclisini belirleyecek ve seçecektir.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi