İstanbul Gündemi

Kültürel Miraslarımız Yöresel Ürün Stantlarında

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
25 Ağustos 2017 Cuma 18:27

Kültürlerin, yöresel ürünlerin ve geleneklerin bölgesel boyutta tanıtımına katkı sunan Çatalca 18. Erguvan Festivali´nde yöresel ürün stantları da yer alıyor.

Çatalca 18. Erguvan Festivali, yöresel ürün stantları ile kültür mirasımız olan ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşturuyor. Organik olarak üretilen salça, erişte, reçel, tarhana, kurutulmuş sebzeler gibi ürünler yanı sıra el emeği göz nuru danteller, oyalar, takılar ve işlemelerde bu stantlarda yer alıyor.Alanda tekstil stantları,,gıda stantları,yanı sıra kurs,fotoğraf ,resim sanat atölyesi, aktivite merkezi stantlarıda bulunuyor.Çatalca Kent Konseyi, Çatalca Kültür ve Turizm Derneği,Çatalca Manda Yetiştiriicileri Birliği,Tarım Kredi Kooperatifi,Tarakya Yağlı Tohumlar Kooperatifi,Çatalca Ziraat Odası Başkanlığı,Çatalca Kulüpler Birliği,Büyük Mübadele Derneği, Gençlik Merkezi,Halk Eğitim Merkezi,Engelliler Merkezi ve Lozan Mübadilleri Derneği´nin tanıtım stantları ve CHP Çatalca İlçe Başkanlığı ile MHP Çatalca İlçe Başkanlığı tanıtım stantlarıda festival boyunca alanda misafirlerin ziyaret edeceği stantlar arasında yer alıyor.

Yöresel ürünler bu stantlarda

Festival kapsamında Çatalca Mehmetçik Meydanı´nda kurulan 200 yöresel ürün standının açılışı CHP İstanbul İl Başkanı Celal Canpolat ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara beraberinde protokol mensupları tarafından yapıldı. Başkan Cem Kara ve beraberindekiler stantları tek tek gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Kültürel tanıtım

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,? Festivalimizde her yıl açtığımız yöresel ürün stantlarına bölgemizden, çevre il ve ilçelerden gelerek stant açan esnaf ve vatandaşlarımız,  yöresel ürünleri tanıtıp pazarlarken hem ülkemizin ve Çatalca´mızın yöresel özelliklerini tanıtmış ve kültürü yaymış oluyor, hem de ilçe halkımıza farklı bir ortam sunmuş oluyor. Her şeyden önce kültürlerin birliğini ve dayanışma ruhunu bu tezgâhlarda hissetmiş oluyoruz? diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi